x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cât mai valorează acţiunile Orange ale lui Nicolae Badea?

Cât mai valorează acţiunile Orange ale lui Nicolae Badea?

18 Noi 2009   •   00:00

În 2006, două firme controlate de Nicolae Badea deţineau 3,2% din acţiunile Orange România, restul fiind în posesia France Telecom. Cele trei procente erau împărţite egal între MBL Computers SRL şI Radcom. Actionariatul a suferit modificari importante.




Un raport Citi, citat azi de Mediafax, evaluează pachetul de 96,8% din acţiunile Orange România la 4,89 miliarde euro, reprezentând 6% din activele gigantului francez. Orange este cel mai valoros activ din portofoliul "Rest of World" al France Telecom, compania fiind urmată de subsidiara din Elveţia, evaluată la 4,64 miliarde euro, potrivit analizei Citi. Rămân aşadar “în  afară”, acţiuni în valoare de peste 155 de milioane de euro.

Conform informaţiilor de la Registrul Comerţului, cele 3 procente nedeţinute de FT nu mai sunt împărţite între MBL şI Radcom. Printre acţionarii Orange România se mai află acum două companii localizate în Cipru (Bladon Enterprises si Tatika Investments), cu 1,8%, precum si IBT Invest. Despre firmele cipriote s-a mai scris, în legătură cu unele afaceri imobiliare ale lui Puiu Popoviciu. MBL si Radcom mai deţin 1,3% din acţiunile Orange România.

×