x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cât plăteşti la Orange pentru service şi configurare smartphone

Cât plăteşti la Orange pentru service şi configurare smartphone

de Alexandru Radescu    |    31 Aug 2010   •   00:00

Orange a lansat Smart Services şi Care Center, două noi servicii de asistenţă pentru utilizatorii de smartphone-uri sau de alte tipuri de telefoane.

Fie că sunt sau nu clienţi Orange, cu Smart Services, toţi cei care deţin un smartphone beneficiază de asistenţă din partea experţilor din magazinele Orange pentru configurarea completă a telefonului, la un tarif de 5,21 euro (TVA inclusă).

Experţii operatorului instalează cartela SIM, verifică şi configurează setările de SMS, MMS şi internet, căsuţa de e-mail, instalează diverse aplicaţii pe telefon (Yahoo, Facebook, Twitter), actualizează software-ul şi configurează accesul la aplicaţiile specifice fiecărui model de telefon.

Pentru 2,10 euro în plus (TVA inclusă), clienţii primesc şi serviciul Transfer de conţinut, care le permite să transfere informaţiile din telefon atunci când se decid să îl înlocuiască. Smart Services este disponibil în reţeaua Orange shop.

Care Center
În Care Center, clienţii Orange primesc, pe loc, asistenţă şi servicii de reparaţii ale telefoanelor în cazul anumitor defecţiuni, fără a mai fi nevoie ca acestea să fie trimise în service. Care Center-ul este un spaţiu special amenajat în Orange concept store şi în Orange shop Pantelimon, unde pot fi decodate telefoane, pot fi schimbate tastaturi şi carcase, se pot efectua reparaţii mecanice şi se pot face reactualizări de software.

Totodată, clienţii pot veni în Care Center şi pentru operaţiuni mai simple, precum verificarea parametrilor de SMS şi MMS. În funcţie de complexitatea intervenţiei, tarifele variază între 20 şi 450 de lei (TVA inclus).

Pentru o decodare de iPhone, aflat încă în perioada contractuală, se plăteşte o taxă de 100 de euro. În schimb, decodarea e gratuită pentru un iPhone cumpărat "la liber", potrivit reprezentanţilor operatorului.

×
Subiecte în articol: IT