x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ce vedem, cum auzim

Ce vedem, cum auzim

de Alexandru Radescu    |    16 Noi 2007   •   00:00
Ce vedem, cum auzim

Produse audio-video in valoare de peste 1,2 milioane de euro sunt expuse in camerele Hotelului Phoenicia. Este a V-a ediţie a Tărgului HiFiArena.

EVENIMENT - LCD-uri, plasme, camere video

Produse audio-video in valoare de peste 1,2 milioane de euro sunt expuse in camerele Hotelului Phoenicia. Este a V-a ediţie a Tărgului HiFiArena.

Pentru o chirie care variază intre 2.000 şi 7.000 de euro, 18 companii (producători şi distribuitori) de echipamente audio-video şi-au aranjat preţioase sau delicate mărfuri in valoare de zeci de mii de euro. Pentru cei familiarizaţi cu acest eveniment surprinde lipsa multor modele de amplificatoare pe lămpi care pur şi simplu făceau neincăpătoare camerele de la Crowne Plaza in anii trecuţi. Totuşi, "audiofilii" se pot delecta cu incintele acustice Boesendorfer.

LCD vs Plasmă. Ediţia din acest an de la HiFiArena găzduieşte un duel la distanţă de căteva camere intre Sony şi Panasonic. Dacă Sony expune mai multe modele de LCD-uri din brandul său Bravia (Best Resolution Audio Visual Integrated Architecture), cei de la Panasonic şi-au amenajat prezenţa la eveniment printr-un mic "manifest" al avantajelor unei plasme. Din motive de logistică, cei de la Panasonic nu au mai expus plasma gigant de 103 inci (220 de kilograme), dar reprezentanţii companiei ne-au declarat că s-au văndut pănă acum cinci modele in Romănia, livrarea celei de-a şasea plasme urmănd a se face in cursul acestei săptămăni. Preţul plasmei cu diagonală de 103 inci este de 60.000 de euro. Tot la Sony se mai poate găsi un recorder cu o capacitate de inregistrare de 1.420 de ore (cu HDD de 500 GB): se poate inregistra o transmisiune in direct in timp ce urmăreşte un material inregistrat anterior. Philips a profitat de eveniment pentru a expune intr-o cameră special amenajată "Aurea", cel mai recent televizor LCD cu Ambilight.

Pentru doritorii de fineţuri, nu lipsesc Bang&Olufsen şi Bose. Valoarea produselor B&O expuse se ridică la suma de 130.000 de euro. Produsul "vedetă" este BeoVision 9: o plasmă de 50 de inci cu ramă de aluminiu cu diamant natural, o boxă dedicată pentru voci, un centru multimedia şi un dispozitiv de inregistrare digitală a imaginii, căt şi un suport ce roteşte intreg sistemul intr-un arc de cerc de 75 de grade. La Bose (valoarea produselor expuse ajunge la 100.000 de euro) sistemul de calibrare audio ADAPTIQ analizează şi ajustează automat sunetul sistemului.

Pe segmentul camere video, cele mai multe produse sunt marca Hitachi. Modelul BD7HE: Hybrid Blu-ray Disc+Hard Disk Drive, senzor CMOS de 5.3 MP.

HiFiArena se desfăşoară in perioada 15-18 noiembrie, 26 de camere de hotel fiind transformate in studiouri de audiţii şi vizionări. Suprafaţa inchiriată este de 730 de metri pătraţi. Biletul este 30 de lei, persoanele sub 18 ani au intrarea gratuită.

alex.radescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: IT