x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cel mai ieftin iPhone 5 în România. Vezi de unde il poti achizitiona

Cel mai ieftin iPhone 5 în România. Vezi de unde il poti achizitiona

de IncomeMagazine    |    22 Noi 2012   •   07:49
Cel mai ieftin iPhone 5 în România. Vezi de unde il poti achizitiona

Lumea pasionaților de iPhone 5 este încă în fierbere. La o săptămână de la lansarea telefonului în România, dispozitivul încă se mai lasă așteptat, motiv suficient pentru noi ca să ne înarmăm cu un pix, o foaie, multă răbdare și să calculăm dacă merită să cumperi un iPhone 5 din țară și, mai important, unde găsim cel mai convenabil preț.

DIFERENȚE MARI ÎNTRE PREȚURILE DE VÂNZARE

Pentru ca frustrarea iscată de neînțelegerea diferențelor mari de preț practicate de comercianții români de iPhone 5 să crească și mai mult, trebuie observat că în SUA, prețul la liber (fără abonament) al unui iPhone 5 (de 16 GB) este de 505 euro (649 dolari), valoare care conține și costul transportului din China către SUA. Prin urmare, diferența de peste 200 de euro față de prețul de minim de 730 euro practicat în România nu se explică decât prin marjele de profit mari pe care și le asumă comercianții autohtoni.

În prezent, există trei modalități de a intra în posesia unui iPhone de generația a șasea. Îl cumperi la liber de la comercianții români, dar numai dacă ești dispus să plătești 230 euro peste prețul original. Varianta cronofagă, dar care îți economisește cei 230 de euro, ar fi să comanzi un iPhone 5 din SUA prin prieteni, cunoștințe sau rude.

Ultima variantă este cea oferită de operatorii de telefonie mobilă, însă costurile reale ale celui mai ieftin aparat - iPhone 5 de 16 GB - sunt de două până la trei ori mai mari față de varianta achiziției la liber (dar despre asta un pic mai încolo).

Citeste cat costa iPhone 5 la liber in lume

Citeste si
BLACK FRIDAY se apropie. Vezi programul reducerilor
OMV trimite mesaje clare Guvernului Romaniei: Vindem in tara gazele din Marea Neagra doar daca ne convine pretul
Val de furturi de iPhone-uri în Londra. Cum procedeaza hotii
Top 5: Cele mai cool gadgeturi pentru 2013

 

×