x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Celulare scoase din retail

Celulare scoase din retail

de Alexandru Radescu    |    28 Noi 2009   •   00:00
Celulare scoase din retail

Să anunţe un retailer că îţi scoate de pe rafturi modelele performante, asta e mai mult decât ghinion pentru un producător de telefoane mobile. Ar putea fi chiar un dezastru dacă ţinem cont de specificul anului în curs şi mai ales de perioada de sfârşit de an.



Terminalele cu "ghinion" sunt Satio (cel mai performant model Sony Ericsson prezent pe piaţă) şi Aino, iar anunţul cu pricina a venit pe piaţa britanică, de la Carphone Warehouse. Nu e doar un mare lanţ de magazine, e considerat cel mai mare retailer GSM din Europa. Motivul acestei decizii grele provine de la numeroasele plângeri venite din partea cumpărătorilor. Iar cum o veste proastă nu vine niciodată singură, decizia de a retrage, temporar, terminalul din rafturi a fost luată şi de retailerul Phones 4U.

Potrivit BBC, nici una dintre companiile implicate în acest subiect nu a oferit detalii despre probleme tehnice invocate de clienţi. Din plângerile venite pe diverse forumuri reieşea că majoritatea problemelor de la Satio erau legate de tonurile de apel precum si de blocarea softului. Totuşi, printre posibilele explicaţii se află şi aceea a unei incompatibilităţi dintre interfaţă şi sistemul de operare Symbian.

De asemenea, au fost primite plângeri şi din partea unor cumpărători de Aino, un alt model de bază pentru Sony Ericsson în vânzările din ultimul trimestru al anului.

"Aino şi Satio sunt produsele cheie ale celor de la Sony Ericsson pentru finalul de an", a declarat analistul Geoff Blaber, din cadrul companiei britanice de consultanţă CCS Insight, citat de Reuters. "Aceste probleme nu puteau să apară într-o perioadă mai nefericită, când piaţa se apropie de cele mai mari volume de vânzări. Au la dispoziţie zile, nu săptămâni, pentru a rezolva problemele", a precizat Blaber.

EMOŢII PENTRU APPLE
În septembrie, Apple a tremurat la auzul veştii că iPhone ar putea fi retras de pe piaţa europeană. Ameninţarea venită din partea Comisiei Europene pornise de la nişte incidente semnalate pe trei pieţe: Marea Britanie, Franţa, Germania. A fost vorba de terminale cărora le-a explodat ecranul. La acea vreme, comisarul Meglena Kuneva, a comunicat celor de la Apple că se va trece la retragerea terminalului de pe piaţa europeană dacă se va dovedi că reprezintă o ameninţare la adresa utilizatorilor.

BOLD
Un alt terminal cu numeroase probleme a fost şi Blackberry Bold, dând dureri de cap şi operatorilor români. În octombrie 2008, Orange Marea Britanie a suspendat vânzările de BB Bold din motive de software, iar Vodafone România a amânat lansarea terminalului până a rezolvat o serie de incompatibilităţi. Din păcate pentru producătorul canadian RIM, vânzarea Bold a fost oprită în Japonia în martie 2009. Dintr-un numar de 4.000 de unităţi vândute în 7 zile de comercializare, o parte au fost returnate după 30 de plângeri înregistrate din cauza supraîncalzirii tastaturii, atunci când telefonul era lăsat la încărcat.


Satio
Reţea GSM/HSDPA; Ecran tactil: 3.5 inci (360x640); Conectivitate: 7.2Mbps, Wi-Fi; Sistem de operare: Symbian Series 60; Procesor: ARM Cortex 600MHz; Cameră foto: 12MP; RAM: 256MB RAM.

×
Subiecte în articol: telecom