x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Centru de Suport Global Huawei în România

Centru de Suport Global Huawei în România

de Alexandru Radescu    |    08 Sep 2011   •   14:22

Dupa anunturile grupului telecom chinez ZTE privind intentiile de investitii in Romania, cealalalta mare companie telecom din China, Huawei, dezvaluie planurile de extindere pe piata locala.

Reprezentantii Huawei au informat azi oficialii Ministerului Comunicatiilor despre intentia de a deschide in Romania al-IV-lea Centru de Suport Global Huawei, primele trei centre fiind localizate in China, India si Mexic.

In acest context, Jeff Wang, director general Huawei Romania a precizat ca pana la sfarsitul anului 2014, compania va avea 1500 de angajati, din care 80% vor fi romani.

In luna august, ZTE a anuntat ca intentioneaza sa deschida in tara noastra o linie de productie pentru echipamente de receptie a semnalului TV digital terestru. De asemenea, grupul chinez planuieste sa deschida in noiembrie-decembrie un centru de perfectionare, in colaborare cu Universitatea Bucuresti, si va presupune o investitie initiala de 2,7 milioane euro, finantata de guvernul chinez. Proiectul ar putea fi extins anul viitor si in alte centre universitare, precum Cluj-Napoca si Timisoara, cand investitia totala ar putea creste astfel la 5 milioane de euro.

In 2007, suedezii de la Ericsson au deschis la Bucuresti un Centru de Servicii Globale (GDSC) la sfarsitul lui 2008, centrul avea peste 400 de angajati. In decembrie 2009, GDSC Ericsson a preluat si 400 de angajati de la Romtelecom, de la departamentele Comutatie si Electroalimentare.

×