x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cererea de semiconductori va scădea în perioada următoare

Cererea de semiconductori va scădea în perioada următoare

27 Iul 2022   •   17:20
Cererea de semiconductori va scădea în perioada următoare

Cererea de cipuri va scădea în acest an și în 2023 din cauza vânzărilor reduse de telefoane mobile și laptopuri, arată un studiu Gartner, citat de Reuters.

În timpul pandemiei de COVID-19 a crescut cererea de PC-uri și smartphone-uri, astfel încît capacitățile de producție au fost depășite. În plus, criza din lanțurile de aprovizionare cu semiconductori din alte industrii, precum cea auto, au provocat creșteri de prețuri. Vânzările de semiconductori la nivel mondial au crescut astfel cu 26,3% în 2021.

Dar inflația galopantă și scumpirile la energie au afectat puterea de cumpărare a oamenilor, motiv pentru care estimările de venituri în sectorul de cipuri arată că acestea vor crește cu 7,4% în 2022, până la 639,2 miliarde de dolari, sub 13,6%prognozat anterior.

Totodată, veniturile din vânzările de cipuri vor scădea cu 2,5% în 2023, până la 623,1 miliarde de dolari. "Ar putea foarte uşor să fie mai rău, dar probabil cel mai dificil moment va fi depăşit anul următor iar revenirea va începe în 2024", a explicat vicepreşedintele Gartner, Richard Gordon.

Livrările de telefoane mobile vor scădea la 1,46 miliarde unităţi în 2022, de la 1,57 miliarde unităţi. Vânzările de PC-uri se vor reduce cu 13,1% în 2022.

Totodată, UE şi SUA au anunţat subvenţii mari pentru a atrage producătorii de cipuri să construiască uzine şi a-şi reduce dependenţa de furnizorii asiatici.
 

×
Subiecte în articol: cipuri semiconductori