x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget China: fără jocuri video "violente şi antisociale"

China: fără jocuri video "violente şi antisociale"

28 Iul 2009   •   00:00

Administraţia chineză a decis să scoată de pe internet jocurile pe care le consideră foarte violente, antisociale şi care promovează crima organizată.



"Acest tip de jocuri pune accentul pe o atitudine de gangster antisocial care loveşte, omoară, violează, înşală şi provoacă masacre", se artă într-un comunicat al ministerului chinez al Culturii, citat de AFP.

Reprezentanţii ministerului consideră că aceste jocuri trebuie să fie interzise de pe internet deoarece "ameninţă şi deformează grav eforturile societăţii de a construi un stat de drept şi coduri morale şi pot face rău tinerilor", determinându-i să ia decizii greşite.

Operatorii de servicii de internet trebuie astfel să blocheze accesul internauţilor la astfel de jocuri, au mai specificat reprezentanţii ministerului, care ameninţă cu sancţiuni grave împotriva celor care nu vor lua în seamă aceste dispoziţii.

Reprezentanţii Oak Pacific Interactive, companie care deţine două site-uri cu diverse tipuri de jocuri online foarte populare în China, au declarat că au scos deja de pe internet unele jocuri foarte violente.

Potrivit datelor China Internet Network Information Center , numărul utilizatorilor de internet din China a depăşit populaţia Statelor Unite, tot mai mulţi internauţi chinezi utilizând comerţul electronic şi accesând internetul prin intermediul telefoanelor mobile. China este lider la nivel global ca populaţie de internauţi, cu 338 de milioane de utilizatori de internet înregistraţi la sfârşitul lunii trecute.

O pătrime dintre utilizatori îşi fac cumpărăturile online, potrivit rapotului, iar numărul celor care urmăresc clipuri video online a crescut cu 10% în ultimele şase luni.

De asemenea, China este lider ca număr de site-uri înregistrate, cu aproape 13 milioane. Majoritatea internauţilor chinezi folosesc internetul pe bandă largă, China urmărind extinderea infrastructurii şi pentru zonele mai puţin dezvoltate.

×
Subiecte în articol: redactie