x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Chinezii de la ZTE pregătesc noi investiţii în România

Chinezii de la ZTE pregătesc noi investiţii în România

de Alexandru Radescu    |    24 Aug 2011   •   14:14

In luna iulie, Grupul ZTE, unul dintre cei mai mari producatori chinezi de echipamente telecom, anunta ca va deschide 10 centre de inovatie, in Europa si America de Sud, in parteneriat cu marii operatori telecom. Planurile globale ale gigantului chinez nu ocolesc nici tara noastra.

"Reprezentantii ZTE si-au manifestat interesul de a extinde investitiile in Romania, in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor, precizand ca doresc sa deschida in tara noastra o linie de productie pentru echipamente de receptie a semnalului TV digital terestru", a declarat azi ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme.

In urma cu aproape doua saptamani, ZTE a anuntat ca va infiinta la Bucuresti un centru de perfectionare a tinerilor in acest domeniu si studiaza piata pentru a deschide, intr-o zona defavorizata, o fabrica de asamblare a componentelor IT.

Centrul de perfectionare va fi deschis in noiembrie-decembrie 2011, in colaborare cu Universitatea Bucuresti, si va presupune o investitie initiala de 2,7 milioane euro, finantata de guvernul chinez.

Proiectul ar putea fi extins anul viitor si in alte centre universitare, precum Cluj-Napoca si Timisoara, cand investitia totala ar putea creste astfel la 5 milioane de euro.

In 2010, ZTE a avut afaceri de peste sapte miliarde de euro, fiind cel mai mare operator chinez de telecomunicatii listat la bursa din Hong Kong si la cea din Shenzhen.

×
Subiecte în articol: investitii zte telecom romania