x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cinci investitori pentru Flanco

Cinci investitori pentru Flanco

11 Mai 2010   •   00:00

Retailerul IT&C Flanco International, deţinut de Flamingo, vrea să iasă din insolvenţă în septembrie şi să atragă un investitor care să preia pachetul de control în schimbul unei infuzii de capital, pentru finanţarea activităţii,creditorii urmând să aleagă una dintre cele cinci variante în discuţie.

"Vrem să punem această companie în mâinile unui investitor sănătos. (...) Avem discuţii complexe cu cinci investitori, fiecare cu scenariul ei", a declarat azi într-o conferinţă de presă, Andrei Cionca, managing partner al Casei de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al Flanco.

El a precizat că cele cinci variante vor fi propuse băncilor, principalii creditori ai companiei, alegerea urmând să le aparţină, o altă variantă, dezavantajoasă pentru acestea, fiind intrarea companiei în faliment.

"Creditorii au două variante. Fie votează planul de reorganizare, fie aleg falimentul. (...) Noi încercăm să le minimizăm pierderile", a spus reprezentantul administratorului judiciar, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, planul prevede atragerea de fonduri pentru dezvoltarea viitoare a retailerului, şi nu include înţelegeri separate pentru stingerea datoriilor. Astfel, investitorul selectat ar urma să preia controlul companiei, în urma unei majorări de capital, principalilor creditori bancari fiindu-le oferită şi posibilitatea conversiei în acţiuni a creanţelor pe care le au de recuperat.

"Unul dintre cei cinci este un investitor investiţional care îşi doreşte o companie listată, şi nu este exclus să trecem toate activităţile curente pe Flamingo (listată la Bursa de Valori Bucureşti, dar suspendată de la tranzacţionare, n.r.)", a spus Cionca.

Flanco International este controlată integral de Flamingo International şi se află în procedură de insolvenţă din decembrie 2009, la fel ca şi asociatul unic.

Primii cinci mari creditori ai companiei sunt Flamingo International - 110,67 milioane de lei, ING Bank România - 77,27 milioane de lei, UniCredit Ţiriac Bank - 43,17 milioane de lei, BRD-Groupe Societe Generale - 25,33 milioane de lei şi Cetelem IFN - 13,36 milioane de lei.



×
Subiecte în articol: redactie