x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Compactul care face uitat DSLR-ul

Compactul care face uitat DSLR-ul

de Alexandru Radescu    |    06 Iun 2010   •   00:00
Compactul care face uitat DSLR-ul

În mai puţin de o săptămână, mai mulţi producători de camere foto au lansat pe piaţa din România o serie de modele care "comprimă" performanţa aparatelor profesionale în corpuri compacte.



5746-122491-nx10_s1_b_global_1024x768.jpgSAMSUNG NX10
Samsung NX10 integrează senzorul CMOS (14.6MP) cu obiective interschimbabile, fără oglindă. Ecranul de 3 inci foloseşte tehnologie AMOLED, detaliu important pentru momentele când soarele "bate" în ecran şi nu se mai vede mare lucru din fotografiile realizate. NX10 include control ma­nual al adâncimii de câmp precum şi funcţia Smart Auto, care detectează automat mediul înconjurător şi selectează modul potrivit de fotografiere. Caracteristica Smart Range permite redarea atât a zonelor lu­minoase, cât şi a zonelor întunecate în acelaşi cadru. Sistemul Supersonic Dust Reduction îndepărtează particulele de praf de pe senzorul de imagine ce pot afecta de multe ori o fotografie. Echipamentul poate înregistra clipuri video în format High Definition (codec H.264) şi se bazează pe procesorul de imagine DRIME II Pro. Camerei foto i se pot ataşa obiectivele 18-55mm, 30mm sau 50-200mm, de nelipsit pentru cei care vor şi zoom. NX10 se vinde la preţ de 2.400 lei, cu obiectivul de 30mm.


5746-122489-g2k_slant.jpgLUMIX G2
Integrând primii standardul "micro four thirds" (G1), Panasonic a deschis practic noua eră a aparatelor foto digitale. Modelul G2 reprezintă a treia generaţie a acestei familii, fiind totodată şi prima cameră foto cu lentile interschimbabile şi control tactil la declanşare. G2 înregistrează clipuri video în format AVCHD (1280 x 720), sau motion JPEG, utilizatorul având posibilitatea de a extrage imagini statice de ca­litate din filmarea video, datorită tehnologiei Intelligent Resolution.

Producătorul a inclus în noul model şi modul My Color ce oferă 7 posibilităţi de configurare a culorilor. Ecranul LCD are o diagonală de 3 inci, senzorul de imagine Live MOS este de 12,1 MP, iar procesarea se face cu noul Venus Engine HD II. Un alt detaliu important este sistemul Dust Reduction, un filtru supersonic fiind plasat în faţa senzorului Live MOS. Acesta respinge praful şi alte particule prin vibraţii în plan vertical cu o frecvenţă de aproximativ 50.000 de ori pe secundă.

Şi nu în ultimul rând, sistemul LSI reduce zgomotul pe imagine, astfel încât se pot obţine fotografii clare chiar şi atunci când lucrează la un ISO ridicat. G2 se vinde din această lună pe piaţa din România la preţ de 3.700 lei, cu obiectiv.


5746-122488-alpha_nex_5_ambient_black_silver.jpgNEX-3
Tot din această lună, românii pot achiziţiona şi Sony NEX-3, o cameră foto cu obiective interschimbabile şi înregistrare video HD. Noul senzor CMOS HD, cu o rezoluţie de 14.2MP, stă la baza actualului model, în timp ce clipurile video sunt în format MP4 (max. 1280 x 720p, 9 Mbps).

În comparaţie cu modelele obişnuite de camere foto DSLR, construcţia ce elimină sistemul mecanic cu oglindă reduce grosimea camerei până la 24.2 mm în punctul cel mai subţire. Camera vine la pachet cu un bliţ care se ataşează cu uşurinţă graţie sistemului clip-on.

NEX-3 cântareşte 297 g cu baterie şi card de me­morie PRO Duo, plaja ISO se întinde între valorile 200 şi 12.800, modelul comercializându-se la preţ de 550 euro (kit obiectiv inclus).

×
Subiecte în articol: Sony Panasonic samsung gadget