x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Comunicare prin unde cerebrale

Comunicare prin unde cerebrale

18 Oct 2009   •   00:00

Oameni de ştiinţă britanici au dezvoltat un sistem prin care o persoană poate trimite un mesaj pe internet prin semnalele transmise de creier.



Descoperirea deschide noi orizonturi în dezvoltarea internetului şi ar putea contura direcţii de viitor în care tastaturile şi telefoanele ar putea fi înlocuite de comunicarea cerebrală.

Experimentul foloseşte o tehnologie numită "interfaţă computerizată cerebrală" (BCI) care foloseşte electrozi ataşaţi la cap pentru a monitoriza semnalele cerebrale şi apoi le converteşte în comenzi.

Potrivit doctorului Christopher James de la Universitatea Southampton, citat de Daily Mail, aceste teste sunt primii paşi în crearea unei tehnologii care va permite oamenilor să trimită imagini şi cuvinte direct în mintea altor oameni. Experimentul ar putea avea implicaţii şi pentru dezvoltarea unor dispozitive de comunicare pentru persoanele care suferă de diverse dizabilităţi musculare severe.

Sistemul de transmitere a gândurilor BCI traduce în cod binar semnalele creierului şi le transmite computerului. Transmiterea a patru numere prin această metodă durează 30 de secunde.

×