x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Comunicatii pentru tot poporul

Comunicatii pentru tot poporul

06 Sep 2004   •   00:00

Peste 20 de ani, toti cetatenii Romaniei vor avea acces la serviciile de comunicatii moderne, estimeaza Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor (MCTI).

CRISTIAN IONITA

"Pana in anul 2025, fiecare cetatean trebuie sa aiba acces la serviciile de comunicatii, trebuie sa existe o cultura digitala si antreprenoriala de care sa beneficieze investitorii dinamici", a declarat ministrul Comunicatiilor, Adriana Ticau.

De asemenea, pana in 2025, vor fi functionale o retea de televiziune digitala terestra si una de radiodifuziune digitala, care urmeaza sa deserveasca 90% din populatia Romaniei, estimeaza MCTI.

PRIORITATI. Pana atunci, prioritatile in domeniul IT&C vor fi asigurarea accesului rapid si ieftin la Internet, dezvoltarea unor sisteme inteligente de transport, continuarea procesului de securizare a retelelor, combaterea fraudelor si promovarea cartelelor inteligente.

"In anul 2025 vom trai intr-o societate a cunoasterii, avand o economie in care informatia devine capital productiv. In practica, avem nevoie de o infrastructura de comunicatii si tehnologia informatiei bine dezvoltata, sigura, de servicii publice disponibile si prin mijloace electronice. Inovatia, cercetarea si protejarea proprietatii intelectuale sunt factori fara de care nu putem avea succes. Educatia continua va deveni o normalitate, iar sistemele de e-learning vor face parte din viata de zi cu zi.

×
Subiecte în articol: IT