x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Conexiune in banda larga

Conexiune in banda larga

07 Oct 2004   •   00:00

"In Romania exista in prezent aproximativ 100. 000 de utilizatori ai serviciilor in banda larga", a declarat ministrul Comunicatiilor, Adriana Ticau, la deschiderea conferintei "International Broadband Communications Conference".

ALEXANDRU RADESCU

Cu aceeasi ocazie, ministrul Ticau a mai precizat si faptul ca Guvernul a contractat de la Banca Mondiala fonduri in valoare de 2 milioane de dolari pentru dezvoltarea de Retele Electronice ale Comunitatilor Locale in aproximativ 30 de comunitati rurale. Prezent la eveniment, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii, Ion Smeeianu, a afirmat ca la ora actuala 59,2% dintre companii folosesc Internet-ul ca modalitate de comunicare in afaceri, anticipandu-se o crestere a procentului pentru urmatoarele 12 luni.

Reprezentantul Comisiei Europene la eveniment, Richard Harris, a declarat ca liberalizarea telecomunicatiilor este lege in UE si nu o optiune. Astfel, in UE, 90% din domiciliile din mediul urban au la dispozitie servicii broadband, iar in zonele rurale aproximativ 50% ar putea avea o astfel de conexiune.

×
Subiecte în articol: IT