x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Congresul telecom: Linux & broadband

Congresul telecom: Linux & broadband

de Alexandru Radescu    |    12 Feb 2008   •   00:00
Congresul telecom: Linux & broadband

Prima zi a Mobile World Congress a fost marcată de lansarea a numeroase modele de celulare pe sistem de operare Linux, precum şi de discuţii având ca temă broadbandul mobil.

Prima zi a Mobile World Congress a fost marcată de lansarea a numeroase modele de celulare pe sistem de operare Linux, precum şi de discuţii având ca temă broadbandul mobil. Astfel, coreenii de la LG şi Samsung, precum şi Sony Ericsson au prezentat modele noi, marcând noi tendinţe pe piaţă.

 

Cele două companii din Coreea au venit aici cu terminale echipate cu software de la Mobile Linux Foundation (LiMo). În plus, LG a mai prezentat un model touchscreen de 3 inci (KF700), precum şi un terminal pe Symbian, KT610. De asemenea, lucruri interesante au venit şi de la Sony Ericsson: mai întâi au anunţat parteneriat cu Microsoft pentru a scoate modele cu Windows Mobile, pe de altă parte au venit cu şapte modele noi.

Cât mai multå vitezå. Prezent la o conferinţă în deschiderea congresului, preşedintele Ericsson, Carl Henric Svanberg, a prezentat bilanţul reţelelor broadband, menţionând mai ales upgrade-ul “firesc” către HSDPA. “Sunt 174 de reţele în 76 de ţări, majoritatea folosind 3.6Mbs sau viteze mai mari. Avem 180 de milioane de utilizatori WCDMA (inclusiv HSDPA), o sumă care creşte cu 6,5 milioane utilizatori pe lună”, a arătat oficialul.

Compania a anunţat azi un parteneriat cu FIFA. Organizaţia sportivă va folosi platforma suedeză de servicii multimedia pentru a permite operatorilor şi difuzorilor să transmită conţinut din evenimentele FIFA pe perioada 2009-2010.

×
Subiecte în articol: IT