x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Consultare publică iniţiată de ANRCTI

Consultare publică iniţiată de ANRCTI

14 Mai 2008   •   00:00

Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei supune consultării publice normele metodologice de autorizare a centrelor de date în care se depozitează arhivele electronice

Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI) supune consultării publice normele metodologice de autorizare a centrelor de date în care se depozitează arhivele electronice. Proiectul de decizie în acest domeniu stabileşte cadrul legal pentru gestiunea electronică a documentelor în ceea ce priveşte crearea, conservarea, consultarea şi utilizarea documentelor în formă electronică arhivate sau care urmează a fi arhivate într-o arhivă electronică. Centrele de date în care vor fi depozitate arhivele electronice trebuie supuse autorizării ANRCTI.

Potrivit proiectului de decizie, centrul de date trebuie să asigure securitatea şi integritatea informaţiilor stocate, atît în ceea ce priveşte accesul fizic la echipamentele utilizate, cît şi accesul de la distanţă la documentele arhivate.

Proiectul poate fi consultat pe pagina de internet a ANRCTI, observaţiile şi propunerile fiind acceptate pînă pe 12.06.2008.
 

NUMEROTAŢIE. Un alt proiect supus consultării publice de ANRCTI priveşte procedura de solicitare şi emitere a licenţelor de utilizare a resurselor de numerotaţie. Proiectul permite ca, în situaţii justificate, din motive tehnice sau comerciale temeinice, furnizorii să aibă posibilitatea să solicite modificarea formatului resurselor de numerotaţie alocate de ANRCTI.

 

×
Subiecte în articol: IT anrcti