x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Conţinutul multimedia din smartphone difuzat şi pe TV, prin „norul” LG

Conţinutul multimedia din smartphone difuzat şi pe TV, prin „norul” LG

de Alexandru Radescu    |    02 Mai 2012   •   14:11
Conţinutul multimedia din smartphone difuzat şi pe TV, prin „norul” LG

Posesorii de smartphone LG pot urmari fisierele video/audio din terminal direct pe un televizor/PC, prin streaming, fara a mai fi nevoie de o cutie set-top separata.

Pentru a folosi serviciul, utilizatorii trebuie sa descarce aplicatia LG Cloud de pe Google Play sau aplicatia LG SmartWorld din galeria de aplicatii a smartphone-urilor Android, LG SmartWorld store de pe televizoarele LG Smart sau de pe site-ul LG Cloud (www.lgecloud.com) de pe PC-uri sau laptopuri. Serviciul LG Cloud sincronizeaza automat continutul smartphone-ului cu serverul cloud si cu PC-ul si televizorul utilizatorului. Imaginile si inregistrarile video care au fost facute cu smarphone-ul pot fi vazute si transmise pe PC sau televizor aproape instantaneu. Videoclipurile editate pe un PC pot fi incarcate pe LG Cloud pentru o a le viziona in cateva secunde de pe un smartphone. Spre deosebire de alte servicii cloud, timpul de asteptare este foarte scurt pentru streaming-ul de continut pe un televizor, PC sau smartphone, fara a fi nevoie ca acesta sa fie descarcat inainte.

Potrivit firmei coreene, diferenta este facuta de tehnologia Streaming Transcoding in timp real. Conversia are loc pe server in timp real, nu pe dispozitiv.

De asemenea, serviciul functioneaza si cu un continut 3D. Inregistrarile video din vacanta facute cu un smartphone LG 3D pot fi incarcate via 3G sau Wi-Fi pe LG Cloud.

LG Cloud va fi oferit ca un serviciu atat gratuit, cat si platit. Stocarea gratuita si costurile vor fi in functie de piata si vor fi anuntate separat pe masura ce serviciul devine disponibil in tara respectiva. Serviciul va fi disponibil in SUA in luna urmatoare si este deja disponibil in Coreea, nefiind inca anuntata o disponibilitate pentru Europa.

×
Subiecte în articol: multimedia smartphone lg 3d cloud smart, tv