x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Control la ANRCTI: Concedieri şi reducerea cheltuielilor

Control la ANRCTI: Concedieri şi reducerea cheltuielilor

de Alexandru Radescu    |    03 Sep 2008   •   00:00

Personalul Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii va fi diminuat cu 10-15% iar numărul deplasărilor externe şi dimensiunea parcului auto vor fi reduse la strictul necesar, a declarat ieri noul presedinte al instituţiei, Liviu Nistoran.

Personalul Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii va fi diminuat cu 10-15% iar numărul deplasărilor externe şi dimensiunea parcului auto vor fi reduse la strictul necesar, a declarat ieri noul presedinte al instituţiei, Liviu Nistoran.

"Numărul salariaţilor ANRCTI se ridică la aproximativ 780 de persoane. Vom restructura organigrama ANRCTI şi vom elimina elementele care sunt redundante care provin mai ales din urma preluării fostului Inspectorat General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei", a spus Nistoran într-o conferinţă de presă.

Suma cheltuielilor cu deplasările interne şi externe se ridică la circa un milion de euro în intervalul ianuarie 2007-iulie 2008", a adăugat Nistoran. Potrivit analizei, anul trecut au avut loc peste 300 de deplasări externe în valoare de 13 miliarde de lei vechi în prima parte a anului 2008 s-au efectuat 170 de deplasări peste hotare ale căror costuri s-au ridicat la suma de 6,5 miliarde de lei vechi. Nistoran a enumerate o serie de deplasări “exotice” în ţări precum Africa de Sud, Gabon, Tailanda sau Malaezia.


"Spre exemplu, un angajat al instituţiei urma să efectueze o deplasare la San Francisco pentru un curs de baze de date. Oracle este prezent în România cu important centru de cercetare-dezvoltare şi cred că acest curs poate fi efectuat şi aici, în România, fără cheltuirea banului public în mod ineficient", a spus Nistoran. Potrivit unor reprezentanţi ai instituţiei deplasarea în Gabon a avut loc în cadrul relaţiilor de francofonie pe probleme de telecomunicaţii.

 

Diurne ca împrumut şi “dubluri” maşini

De asemenea, Nistoran  a mai menţionat că fostul preşedinte al ANRCTI, Dan Georgescu, eliberat din funcţie în luna august, a efectuat 11 deplasări în primele 7 luni din 2008 iar în primul trimestru a fost în afara ţării timp de 62 de zile.

 "Există situaţii în care salariaţii ANRCTI au ridicat sume peste nivelul diurnei şi nu au returnat banii", a continuat Nistoran.

Şeful ANRCTI a mai afirmat că Georgescu avea un salariu lunar de peste 8.000 de lei, peste nivelul legal de 7.500 de lei, fără să dea mai multe detalii.

 
Nistoran a arătat că parcul auto al ANRCTI este supradimensionat comparativ cu necesităţile instituţiei. “În urma discuţiilor cu Scretariatul General al Guvernului, ANRCTI va transfera toate autovehiculele care nu sunt necesare activităţii instituţiei către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, care are mai multă nevoie de ele decît instituţia noastră", a mai spus Nistoran.

 

Reacţie

Numirea lui Liviu Nistoran la conducerea ANRCTI şi acţiunile acestuia, de tip poliţienesc, au blocat activitatea instituţiei, una model, cu rezultate deosebite, a precizat Dan Georgescu, fostul preşedinte al instituţiei, citat de Mediafax.

"De cînd a venit la conducerea instituţiei, domnul Nistoran, în loc să caute să înţeleagă cu ce se ocupă şi cum funcţionează ANRCTI, face poliţie în interior, astfel că toată activitatea este blocată. Preocuparea lui este să bulverseze o instituţie model, cu rezultate deosebite în ţară şi străinătate", a spus Georgescu ca replică la afirmaţiile actualului şef al ANRCTI, Liviu Nistoran.

"Referitor la deplasările în străinătate, ANRCTI nu se deosebeşte de celelate autorităţi de profil europene. Participăm la plenarele Grupului Reglementatorilor Europeni (European Regulators Group -ERG), la conferinţele internaţionale ale autorităţilor de reglementare din Europa şi din lume. Începând cu anul 2007, după aderarea României la UE, am stabilit ca obiectiv strategic al ANRCTI o mai bună reprezentativitate internaţională şi am reuşit. Atît Comisia Europeană, cît şi omologii noştri au confirmat de mai multe ori acest fapt", a spus Georgescu.

El a adăugat că experţii ANRCTI sînt apreciaţi pe plan european şi au participat "din plin" la elaborarea documentelor ERG.

"Participarea la cursurile de pregătire în ţară şi în străinătate a asigurat creşterea competenţei şi înţelegerea problematicii deosebit de sofisticate în domeniul reglementării comunicaţiilor electronice", a mai spus fostul şef al ANRCTI.

×
Subiecte în articol: IT anrcti institutiei nistoran