x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Control - site-uri mincinoase

Control - site-uri mincinoase

de Jurnalul National    |    14 Noi 2007   •   00:00

Mai mult de jumătate din site-urile care vănd bilete de avion prezintă neregularităţi, in special la nivelul preţurilor, termenilor contractuali şi condiţiilor impuse, iar proprietarii au la dispoziţie patru luni pentru a corecta erorile, a declarat Meglena Kuneva, Comisarul european pentru Protecţia Consumatorului.

Mai mult de jumătate din site-urile care vănd bilete de avion prezintă neregularităţi, in special la nivelul preţurilor, termenilor contractuali şi condiţiilor impuse, iar proprietarii au la dispoziţie patru luni pentru a corecta erorile, a declarat Meglena Kuneva, Comisarul european pentru Protecţia Consumatorului. Comisia Europeană a verificat, in perioada 24- 28 septembrie, 446 de site-uri, din care 226 nu respectă reglementările europene pentru protecţia consumatorilor, prin spoturi publicitate care induc in eroare şi practici neconcurenţiale. Statele verificate sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Franţa, Grecia, Lituania, Malta, Portugalia, Spania, Suedia şi Norvegia.

Â

PROBLEME. Belgia a fost ţara in care au fost remarcate cele mai multe probleme, la 46 din cele 48 de site-uri investigate fiind descoperite nereguli. La polul opus s-a situat Austria, unde nici una dintre paginile de Internet analizate nu incalcă reglementările europene. Meglena Kuneva a anunţat că numele companiilor care incălcă standardelor europene nu vor fi publicate, dar autorităţile naţionale le vor solicita să clarifice in ce măsură site-urile lor se conformează normelor şi, in cazul unui răspuns nefavorabil, să ia măsuri pentru corectarea deficienţelor. Oficialul european a avertizat că dacă proprietarii paginilor de Internet nu vor corecta erorile, va introduce sancţiuni legale şi nu va ezita să facă public numele companiilor aeriene care incalcă reglementările europene. Sancţiunile, aplicate la nivel naţional, pot implica amenzi şi blocarea site-urilor.

         Â

Â

Â

×
Subiecte în articol: IT