x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Convorbiri mai ieftine

Convorbiri mai ieftine

de Alexandru Radescu    |    20 Apr 2006   •   00:00
TELECOMUNICATII - REGLEMENTARE
Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii a prezentat tarifele de terminare a apelurilor in retelele de telefonie mobila operate de MobiFon si Orange. Dupa ce a impus RomTelecom o reducere drastica a tarifelor de interconectare, ANRC spune ca, pentru operatorii mobili, tarifele trebuie reduse cu 14,8% pe an pana in 2009.

"Traim cu totii cu teama ancestrala de a suna in alte retele, pentru ca acest lucru inseamna sa platim sume foarte mari", a declarat pentru Jurnalul Digital presedintele ANRC, Dan Georgescu. "Noile tarife de interconectare ale operatorilor mobili vor atenua aceasta bariera de comunicare si, chiar mai important, ii vor impiedica pe cei doi operatori cu putere semnificativa pe piata sa perceapa o taxa nejustificata de la abonatii tuturor celorlalti furnizori de servicii", a adaugat presedintele institutiei.

Un raspuns din partea operatorilor vizati nu a intarziat sa apara.

"Dupa o evaluare preliminara, costul final calculat de ANRC se situeaza sub cel calculat de Orange si sub costurile calculate de autoritatile de reglementare din alte state europene pentru operatorii mobili", ne-a declarat Dorin Odiatiu, International Business and Interconnection Manager, Orange Romania. "In cadrul perioadei de consultare, Orange va examina in detaliu proiectul propus si va furniza ANRC raspunsul sau", a mai spus oficialul companiei.Interconectarea asigura accesul unui operator de pe piata la infrastructura de comunicatii a altui operator, materializandu-se, la nivelul utilizatorilor finali, in posibilitatea de a vorbi cu abonati ai altor retele.

In luna decembrie 2005, Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea RomTelecom de suspendare, pe durata procesului, a deciziei ANRC prin care operatorul national de telefonie fixa a fost obligat sa reduca tarifele de interconectare.

×