x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Copiii pot fi protejati

Copiii pot fi protejati

20 Apr 2006   •   00:00
Copiii pot fi protejati
TRIPLE PLAY
In 1990, oferta operatorilor de cablu cuprindea cele doua programe ale televiziunii nationale si cateva programe vest-europene preluate prin satelit. In prezent, industria de cablu din Romania sustine cel mai dinamic mediu audiovizual din Europa, cu peste 25 de programe tv autohtone. Oferta operatorilor de cablu este bogata, iar grila propusa abonatilor depaseste 50 de programe. O parte dintre acestea sunt destinate adultilor.

Semnul de "Interzis minorilor!" nu-i impiedica insa pe copii sa nimereasca peste un program tv "firbinte" atunci cand parintii nu sunt acasa. Din fericire, exista solutii si pentru aceasta problema, la fel cum programele de filtrare a continutului pe internet blocheaza accesul la site-urile cu continut nepotrivit pentru ochii unui copil.

UPC, cea mai mare companie de comunicatii prin cablu si satelit prezenta pe piata romaneasca, le ofera clientilor o solutie cu ajutorul careia parintii pot parola canalele destinate adultilor.

Programele de tip pay-tv pot fi achizitionate contra cost, separat de restul programelor si se adreseaza preferintelor mai specializate. Astfel de programe sunt HBO - pentru iubitorii de filme, Telesport - program adresat pasionatilor de sport sau Hustler TV - pentru adulti.

Accesul copiilor la canalele din pachetele de baza si din pachetele suplimentare poate fi restrictionat de parinti prin intermediul unor dispozitive cu acces conditionat, denumite set-top box. Aceste dispozitive includ o optiune de protectie parentala care permite parintilor sa limiteze accesul copiilor la oricare dintre programe, oricand in intervalul celor 24 de ore ale unei zile.

Fiecare abonat la programele dedicate adultilor primeste acest set-top-box, impreuna cu recomandarea insistenta, din partea companiei, de a folosi optiunea de codare a programelor la care nu doreste sa aiba acces copiii. Abonatii la acest tip de programe destinate adultilor primesc instructiuni precise despre folosirea optiunii de protectie parentala.

Dispozitivele tehnice pentru accesul conditionat la programele destinate adultilor sunt strict securizate si includ o optiune de codare, printr-un cod pin comunicat numai adultilor.

"Prin aceste masuri, UPC Romania doreste sa raspunda cerintelor clientilor, care doresc ca operatorul lor de cablu sa fie un partener de incredere, care le ofera servicii de calitate" - Richard Anderson, CEO UPC Romania

×
Subiecte în articol: programe