x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget COSMOTE isi extinde reteaua de magazine

COSMOTE isi extinde reteaua de magazine

18 Mai 2006   •   00:00
COSMOTE isi extinde reteaua de magazine
EVENIMENT > TELECOMUNICATII
Magazinele sale au fost luate luna trecuta cu asalt de clientii atrasi de cele 2.000 de minute in retea. La scurta vreme, COSMOTE a demarat o campanie foarte agresiva de extindere a locatiilor. Intre timp a incheiat un parteneriat cu reteaua de magazine Internity, pentru ca ulterior sa achizitioneze pachetul strategic de actiuni al Germanos SA, ce opereaza peste 100 de magazine in Romania. Internity detine 64 de magazine, iar reteaua va fi extinsa la 80, pana la sfarsitul lui 2006, si 150, pana la sfarsitul lui 2007.

Reteaua de distributie COSMOTE cuprinde in prezent peste 400 de magazine (Cosmote, Internity, Germanos, RomTelecom si alte magazine independente) si peste 9.000 de puncte de vanzare pe tot cuprinsul tarii. Numai in luna mai, COSMOTE isi deschide inca cinci magazine proprii (doua in Bucuresti si cate unul in Suceava, Rm. Valcea si Satu-Mare), numarul total ajungand la 16 magazine la nivel national. Extinderea numarului de magazine continua. Dupa ce a semnat un contract cu Panos Germanos, fondatorul si actionarul majoritar al Germanos SA, si cu alti cativa actionari, pentru achizitionarea a 42% din actiunile companiei, COSMOTE intentioneaza sa initieze o oferta publica de cumparare a restului de actiuni ale Germanos, in conformitate cu legislatia greceasca. Lansarea ofertei se estimeaza ca va avea loc la sfarsitul lunii august 2006.

Cumpararea companiei Germanos SA, una dintre cele mai de succes branduri si lanturi de distributie a produselor de telecomunicatii, reprezinta un pas strategic major pentru COSMOTE, care isi adauga o retea de distributie extrem de eficienta in patru din cele cinci tari in care este prezenta. Valoarea tranzactiei va ajunge pana la 1,58 miliarde de euro.

Reteaua de 537 de magazine Germanos din Grecia, Bulgaria, Romania si Fosta Republica Iugoslava Macedonia va permite COSMOTE sa isi promoveze strategiile comerciale, adresandu-se in mod direct clientilor. In plus, fata de potentialul de crestere rapida a cifrei de afaceri, COSMOTE se va bucura de o profitabilitate mai mare pe piata serviciilor de telefonie mobila prin economii financiare substantiale si riscuri operationale si de piata reduse.

"Liderul operatorilor de telefonie mobila din sud-estul Europei isi uneste acum fortele cu cea mai de succes retea de distributie de produse si servicii de telefonie mobila din regiune. Prin incheierea acestei tranzactii si dupa primirea aprobarilor necesare,COSMOTE isi va consolida prezenta in sud-estul Europei prin comunicarea directa catre o baza de clienti mai mare si prin satisfacerea mai eficienta a nevoilor clientilor", a declarat Evangelos Martigopoulos, CEO COSMOTE Group.

La 19 aprilie, COSMOTE si Internity, lantul de distributie IT&C al grupului francez Avenir Telecom, au anuntat formarea unui parteneriat strategic prin care Internity va distribui exclusiv produse si servicii COSMOTE.

Nikolaos Tsolas, CEO al COSMOTE Romania, a declarat: "Continuand sa ne respectam promisiunea de a face telefonia mobila accesibila tuturor romanilor, suntem incantati ca in urma parteneriatului cu Internity sa ne extindem reteaua de distributie, care in momentul de fata cuprinde peste 400 de magazine fata de 260 la finele anului trecut, si sa aducem astfel produsele si serviciile noastre unice mai aproape de consumator".

Internity este un jucator major pe piata europeana a distributiei serviciilor si produselor telefoniei mobile, avand peste 400 de magazine pe teritoriul a 8 tari. "Contractul cu COSMOTE este un contract foarte bun. Pentru Romania, incercam sa oferim impreuna servicii accesibile tuturor consumatorilor. Serviciile COSMOTE si profesionalismul retelei Internity isi vor spune cuvantul, iar consumatorul va fi foarte fericit in final", ne-a declarat Petrut Stoica, Managing Director Avenir Telecom. La randul sau, Mihai Motora, Retail Director Avenir Telecom, a adaugat: "Credem ca impreuna cu COSMOTE vom realiza volume de vanzari mult mai mari decat pana acum, pentru ca vedem o determinare deosebita din partea operatorului de a castiga cat mai multa piata".

×
Subiecte în articol: cosmote reteaua magazine internity germanos