x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cresc pagubele produse de virusi

Cresc pagubele produse de virusi

25 Mar 2004   •   00:00

Pagubele cauzate de virusi, dar si de alte atacuri asupra calculatoarelor sunt din ce in ce mai mari, potrivit unui studiu de data recenta.

Raportul a fost realizat de firma de securitate on-line TruSecure si cuprinde date furnizate de 300 de companii si agentii guvernamentale din toata lumea.

Statisticile arata ca, in ciuda banilor cheltuiti pentru securizarea calculatoarelor, hackerii isi inmultesc succesele. Raportul arata ca au crescut cu 23% cheltuielile pentru repararea daunelor, ajungandu-se la sume de zeci de mii de dolari necesari unei organizatii dupa un atac.

Larry Bridwell, autorul raportului, considera ca progresul high-tech concretizat in portabile conectate la Internet sau diversele programe download au contribuit la inmultirea cailor de actiune pentru atacuri. Mai mult, aproape saptamanal, creatorii de virusi lanseaza variante "imbunatatite" ale unor "viermi" care fac ravagii in toata lumea. Ca atare, companiile trebuie sa fie mult mai atente la activitatile din retea si sa ofere mai mult instructaj functionarilor sai pentru a evita capcanele din timpul navigarii pe Internet. In acelasi timp, operatorii din domeniu trebuie sa creeze soft-uri mai sigure, iar creatorii de antivirusi sa vina cu aplicatii mai performante, pentru ca anul 2004 sa nu mai ofere atatea satisfactii hackerilor.
(ALEXANDRU RADESCU )

×
Subiecte în articol: IT