x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum poți să verifici dacă smartphone-ul tău este original sau fake

Cum poți să verifici dacă smartphone-ul tău este original sau fake

31 Aug 2023   •   14:44
Cum poți să verifici dacă smartphone-ul tău este original sau fake

Tehnologia a avansat foarte mult în ultimii ani, aducând numeroase beneficii pentru utilizatori, dar și amenințări. Dacă te-ai hotărât să cumperi un telefon mobil second-hand sau recondiționat, deși prețul poate fi foarte atrăgător, există riscul ca telefonul să fie fake.

Astfel, deși seamănă foarte bine cu cel original, poți cumpăra de fapt o replică foarte reușită a acestuia, dar care nu funcționează cum trebuie. Prin urmare, este important ca înainte să faci achiziția, să știi care sunt pașii pentru verificarea telefonului. Citește acest articol până la final și descoperă care sunt pașii pentru verificarea IMEI-ului pentru un telefon smartphone iPhone, Samsung sau Huawei.

Metode eficiente prin care poți verifica dacă telefonul tău este original sau nu

Atunci când cumperi un telefon de la o persoană fizică sau dintr-o sursă care nu este verificată conform legislației, este important să faci o testare atentă a telefonului.

Există câteva metode pe care le poți folosi pentru verificarea telefonului tău după IMEI, modul în care funcționează bateria și aspectul fizic. Pentru a interpreta cu acuratețe rezultatele, poți apela la serviciile unui service GSM pentru a verifica dacă un iPhone sau Samsung sunt originale. Contactează echipa Flacăra3 pentru a te ajuta în verificarea unui iPhone sau Samsung după IMEI, dar și pentru reparații cu piese originale, în caz de nevoie.

Verificare cod IMEI

Dacă te întrebai ce poți face cu IMEI-ul unui telefon sau la ce folosește, acesta te va ajuta să verifici dacă ai cumpărat un telefon original sau fake. Denumirea IMEI provine de la International Mobile Equipment Identity și reprezintă codul telefonului care validează autenticitatea acestuia. Cu ajutorul acestui cod poți elimina suspiciunea de clonare a telefonului tău Samsung, Huawei sau iPhone.

Pentru a obține codul IMEI de pe telefon este suficient să formezi codul *#06# și să îl apelezi. Este important să știi că fiecare telefon are un cod IMEI diferit. După ce ai obținut codul IMEI pentru telefonul tău Samsung, iPhone sau alt model, îl poți verifica pe aplicațiile sau website-urile specializate. Dacă nu îl regăsești, înseamnă că ai fost pe punctul de a cumpăra un telefon contrafăcut.

Validează modelul pe website-ul original al producătorului

Această metodă este foarte utilă atunci când nu știi cum să verifici un iPhone. Orice telefon al acestui producător are și un cod de 10 cifre pe care îl poți copia pe website-ul oficial al producătorului. După ce introduci acest cod de verificare pentru iPhone, vei putea concluziona dacă este original sau nu.

Dacă ai ales un model Samsung, Huawei sau Xiaomi, în afară de IMEI, există diverse coduri secrete pe care le poți testa pe site-ul producătorului.

De exemplu, codul *#0*# este asociat Modului de Test General. Apelează acest cod de verificare pentru Samsung, Xiaomi sau Huawei, iar dacă telefonul tău reacționează, înseamnă că este original.

În cazul telefonului Samsung, poți folosi și alte coduri de verificare pentru a vedea dacă este original. Cu codul Samsung *#*#88#*#* vei putea intra în meniul telefonului. Pentru un utilizator obișnuit, acest meniu nu oferă informații foarte interesante. Un profesionist de service GSM, așa cum este echipa de la Flacăra3, poate valida acest meniu si confirma dacă ești pe punctul de a cumpăra un telefon original sau fake. De asmenea, cu ajutorul unui specialist poți folosi și codurile de resetare Samsung pentru a verifica modul în care reacționează dispozitivul.

Alte metode prin care poți verifica dacă ai cumpărat un telefon original

Pe lângă verificarea telefonului după IMEI, există și alte metode prin care te poți asigura că ai cumpărat un telefon original:

  • Aspectul fizic - înainte de a finaliza achiziția unui telefon second-hand, este important să verifici cu atenție cum arată telefonul din punct de vedere vizual. În cazul în care există anumite defecte ale telefonului, poți solicita să fie evaluat de o echipă de profesioniști. Astfel, vei afla care sunt costurile pentru reparație și cât durează să comanzi piesele service originale sau compatibile pentru telefonul ales. Evaluatorii îți pot spune și dacă telefonul este original sau contrafăcut.
  • Documentul de garanție - atunci când cumperi un telefon second hand, este important să faci o verificare a documentului de garanție pentru Samsung, iPhone, Huawei sau orice alt model pe care l-ai ales. Chiar dacă nu mai beneficiezi de garanție, din acest document vei putea vedea anul de fabricație al telefonului, de unde a fost cumpărat și care a fost perioada de garanție acordată.
  • Codul de pe telefon vs codul de pe cutie - un telefon original va avea întotdeauna același cod pe cutie și pe dispozitiv. Așadar, atunci când verifici autenticitatea unui telefon, solicită și cutia originală a acestuia împreună cu accesoriile. Prin această metodă vei putea preveni și riscul de a cumpăra un telefon furat.
  • Limba de bază a telefonului - un telefon original va avea întotdeauna engleza ca limbă de bază. Poți face această verificare apăsând butoanele power, volum down și home. În cazul în care limba de bază a telefonului este alta, atunci există riscul să ai în față un telefon contrafăcut.
  • Test difuzor telefon - deși din punct de vedere vizual, telefoanele contrafăcute seamănă foarte bine cu cele originale, există anumite funcții care nu pot fi replicate. Poți solicita expertiza unui specialist în service GSM pentru a testa difuzorul telefonului. Deși diferențele sunt foarte fine, un profesionist le va putea observa. Echipa Flacăra3 te poate ajuta și oferi servicii complete de reparații și verificare GSM în Arad sau la distanță.

Evită cumpărarea unui telefon fake chiar dacă are un preț atractiv!

Înainte de a confirmarea cumpărarea, este important să faci o căutare rapidă a telefonului după IMEI și să fii atent/ă la modul în care arată și funcționează dispozitivul. Pentru a te asigura că vei cumpăra un telefon original, este recomandat să faci verificarea IMEI-ului și a tuturor codurilor secrete împreună cu un specialist. Cu ajutorul unui profesionist în service GSM vei putea să detectezi orice defect de funcționare sau vizual și să evaluezi modul în care respectivele defecte se vor putea repara. Contează pe profesionalismul echipei Flacăra3 pentru a te asigura că vei cumpăra un telefon 100% original și funcțional!

×