x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum să repari ecranul spart al telefonului

Cum să repari ecranul spart al telefonului

08 Apr 2022   •   04:29
Cum să repari ecranul spart al telefonului
Sursa foto: freepik.com

Majoritatea persoanelor folosesc zi de zi telefonul mobil, fie pentru a comunica alături de cei mai buni prieteni, cu familia sau cu alte persoane din mediul online, dar și pentru a se juca, asculta muzică sau privi live streamings și diferite videoclipuri, sau chiar pentru a lucra. Așadar, smartphone-ul poate ajuta în activitățile cotidiene, iar un mobil trebuie să fie eficient și potrivit pentru nevoile și cerințele tale!

Ți s-a spart ecranul de la telefon și îți este dificil să folosești aplicațiile favorite? Ecranul nu se mai aprinde? Culorile și lumina se schimbă de la un minut la altul sau nu reușești să utilizezi tot ecranul din cauza cioburilor și crăpăturilor? Atunci iată cum poți să repari ecranul spart al telefonului!

 

Cum poți schimba ecranul chiar la tine acasă?

Ecranul este alcătuit din două părți: sticla exterioară și display-ul: ecranul LCD și touchscreen-ul. De cele mai multe ori, atunci când scapi sau lovești telefonul, se poate sparge doar partea din sticlă, fiind ușor de înlocuit. Pe de altă parte, dacă display-ul sau zona tactilă sunt compromise, atunci va trebui să investești într-un kit special.

 

Ecran spart și touch funcțional

Ca să îți dai seama dacă ecranul este spart, însă display-ul funcționează, atunci intră în mai multe aplicații, încearcă să faci gesturile alocate, deblochează telefonul cu amprenta sau cu pinul. În cazul în care telefonul funcționează perfect, nu trebuie decât să înlocuiești partea exterioară cu o sticlă nouă.

 

Dacă sticla este spartă doar într-un singur loc și nu te incomodează în activitățile zilnice, atunci aplică o folie de protecție pentru ca fisura respectivă să nu se extindă, iar crăpătura să nu te deranjeze când folosești touchscreen-ul.

 

Ecran spart și touch nefuncțional

Pe de altă parte, dacă smartphone-ul nu răspunde la comenzi, atunci touchscreen-ul sau ecranul LCD pot fi stricate. Împreună cu un kit special pentru înlocuirea display-ului, vei avea nevoie și de produsul potrivit. De exemplu, vei găsi o gamă extinsă de display-uri pentru telefoanele Samsung la Power Laptop în funcție de modelul mobilului tău, alături de toate celelalte branduri de renume, precum Huawei, OnePlus, Sony, HTC, Lenovo, LG, Asus etc.

 

O opțiune sigură pentru înlocuirea ecranului spart este vizita la un specialist în reparații telefoane. Prețurile service-urilor diferă de la un magazin la altul, calitatea oferită și produsele pe care le au în stoc pot, de asemenea, să varieze. Cu toate acestea, ecranul tău va fi înlocuit numaidecât, iar tu îți vei relua activitățile zilnice de pe telefon.

 

Pentru modelele noi de telefoane ține cont că nu poți înlocui doar display-ul, ci este necesar să schimbi mai multe componente: rama, bateria, display-ul sau difuzorul deoarece acestea sunt lipite direct de ecran, iar scoaterea acestuia poate duce la deteriorarea fizică a celorlalte componente.

 

Înlocuirea ecranului acasă poate fi o activitate dificilă, însă dacă ți-ai propus că este timpul să înveți cum să repari telefonul singur, atunci asigură-te că ai la îndemână toate uneltele necesare: set de șurubelnițe cu diferite dimensiuni și capete, pensetă, instrumente de desfacere, stații și vârf Letcon, suflante, aparat de măsură, microscop etc.

 

Ce poți face cu un telefon care are ecranul spart

Telefonul cu ecran spart poate fi reparat numaidecât la un service specializat, însă sumele diferă de la un model la altul și de la un brand la altul. Așadar, uneori costul pentru înlocuirea ecranului poate fi mai mare decât ți-ai propus să oferi și preferi să achiziționezi direct un nou dispozitiv.

 

Ce faci cu telefonul vechi te întrebi? Ei bine, fie îl lași într-un sertar și uiți de el, fie îl poți vinde pe internet persoanelor care au nevoie de anumite componente sau sunt dispuse să plătească ulterior reparațiile, ajungând la un preț mai bun și mai mic spre deosebire de un telefon nou.

 

Schimbarea unui ecran spart de telefon poate fi o activitate dificilă pentru majoritatea peroanelor, de aceea este indicat să apelezi la o echipă care lucrează în domeniu pentru reparațiile acestuia, precum powerlaptop.ro!

Sursă foto:

https://www.freepik.com/free-photo/top-view-broken-phone-with-electronic-tools_6904962.htm#query=broken%20phone&position=6&from_view=search

×