x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cursă pentru "repararea” internetului

Cursă pentru "repararea” internetului

09 Iul 2008   •   00:00

O vulnerabilitate detectată în modalitatea de construire a internetului i-a pus în alertă pe marii producători de software şi hardware, printre care Microsoft, Sun sau Cisco.

O vulnerabilitate detectată în modalitatea de construire a internetului i-a pus în alertă pe marii producători de software şi hardware, printre care Microsoft, Sun sau Cisco. Aceştia au lucrat în secret în ultimele luni pentru a pune la punct o soluţie pentru a anihila vulnerabilitatea care ar fi putut permite hackerilor să controleze traficul pe web. Problema se referă la felul în care se face gestionarea adreselor de internet, la nivelul serverelor DNS. Astfel, la acest nivel era permisă redirectarea traficului către anumite pagini care pot fi folosite în acţiuni de tipul phishingului. Mai precis, chiar dacă utilizatorul ar introduce o adresă corectă în browser, el ar fi putut fi direcţionat către o destinaţie periculoasă, aleasă de hackeri.


COLABORARE. Patch-ul, adică soluţia care elimină această vulnerabilitate a fost lansat marţi simultan pentru toate platformele, ca urmare a unei colaborări fără precedent în acest domeniu. Detaliile tehnice legate de acest patch mai sunt ţinute secrete încă o lună, pentru a le da timp companiilor să îşi pună la punct computerele. Există de asemenea o pagină web pe care utilizatorii pot verifica dacă serverele de gestionare a adreselor folosite de computerele lor sunt în siguranţă sau nu, la www.doxpara.com.

Slăbiciunea a fost descoperită întîmplător de un cercetător în domeniul securităţii informatice, momentul fiind urmat, în martie de întîlnirea a 16 experţi în domeniu care au început căutarea unei soluţii de rezolvare a problemei.    

×
Subiecte în articol: IT