x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cyber-atacurile asupra ambasadelor japoneze, lansate din China

Cyber-atacurile asupra ambasadelor japoneze, lansate din China

28 Oct 2011   •   11:40

Atacurile informatice care au vizat mai multe misiuni diplomatice ale Japoniei in strainatate au fost lansate de pe servere aflate in China, afirma Yomiuri Shimbun in editia de vineri, citata de AFP.

Computerele mai multor ambasade si consulate japoneze au fost infectate cu virusul Backdoor Agent MOF, iar cel putin doua dintre serverele programate sa primeasca datele obtinute din aceste retele se afla in China, a precizat ziarul japonez.

Domeniile serverelor sunt similare celor folosite si in atacurile impotriva Google si a altor companii, afirma Yomiuri Shimbun, adaugand ca sistemele infectate se afla la misiuni diplomatice din Franta, Olanda, Myanmar, Statele Unite, Canada, China si Coreea de Sud.
Purtatorul de cuvant al Guvernului, Osamu Fujimura, a declarat azi ca atacul nu s-a soldat cu pierderea de informatii secrete, insa a refuzat sa comenteze articolul publicat de Yomiuri.
Presa japoneza a relatat in cursul acestei saptamani ca si computerele Camerei Deputatilor au fost vizate de un atac informatic, lansat tot de pe un server aflat in China.

Dezvaluirile au fost publicate dupa deschiderea unei anchete privind un caz de furt de informatii privind avioanele militare si centralele nucleare japoneze, in urma unui atac informatic impotriva grupului nipon Mitsubishi Heavy Industries (MHI).

China este banuita pentru lansarea mai multor atacuri informatice, insa autoritatile de la Beijing resping cu regularitate acuzatiile.

In iunie, compania Google a anuntat ca o campanie de atacuri cibernetice lansate din China a vizat conturile unor inalti responsabili si comandanti militari americani, precum si cele ale unor jurnalisti si militanti politici chinezi.

×