x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Descoperă 3 sfaturi utile care să te ajute să îți alegi telefonul potrivit

Descoperă 3 sfaturi utile care să te ajute să îți alegi telefonul potrivit

02 Aug 2022   •   16:17
Descoperă 3 sfaturi utile care să te ajute să îți alegi telefonul potrivit

Ești în căutarea unui telefon nou, dar nu știi ce să alegi? În prezent există pe piață foarte multe telefoane cu specificații și caracteristici diferite și poate fi dificil să îl găsești pe acela care să se potrivească nevoilor tale. Pe lângă funcțiile principale ale telefonului, adică cele de apelare sau de trimitere a trimite sms-uri lor, acestea mai pot avea numeroase alte funcții care să îți permită să îndeplinești anumite sarcini, precum fotografii, vizionare de filme sau conectarea pe diferite rețele de socializare. Sunt câteva elemente pe care trebuie să le iei în calcul pentru a face o investiție care să îți satisfacă cerințele pe termen lung. Dacă vrei să afli care sunt sfaturile care te vor ajuta să îți alegi telefonul potrivit, citește în continuare acest articol.

TOP 3 aspecte pe care să le iei în considerare atunci când îți alegi telefonul

Dimensiune ecran (inch)

Pentru majoritatea oamenilor dimensiunea ecranului, dar și de calitatea acestuia sunt două aspecte esențiale când vine vorba de alegerea unui telefon. Dimensiunea ecranelor variază de la sub 4 inch până la peste 6 inch, iar tu îl poți alege pe cel potrivit , în funcție de preferințele tale. Când vine vorba de calitatea afișajului, majoritatea producătorilor folosesc  exrane full HD, AMOLED sau qHD. Dacă ești un iubitor de filme, îți place să citești sau folosești telefonul în sistem multitasking, probabil că ți s-ar potrivi un ecran mare. Totuși, cu cât dimensiunea ecranului este mai mare, cu atât telefonul s-ar putea să fie mai voluminos și mai greu, așadar s-ar putea că acest lucru să nu ți se potrivească și să optezi pentru un ecran mic.

 

Sistemul de operare

Majoritatea producătorilor de telefoane și-au dezvoltat propriul sistem de operare, iar printre cele mai cunoscute sunt iOS, Android și Windows. Fiecare dintre acestea au specificații diferite, ceea ce înseamnă că există atâta puncte forte, cât și puncte slabe care te pot convinge sau nu să achiziționezi unul din telefoanele acestor branduri. Poți vizita cel mai apropiat magazin Altex.ro pentru a face un test sau poți intra pe magazinul online pentru a verifica specificatile dispozitivelor. Găsești o gamă largă de  telefoane pe care le poți testa sau pe care le poți comanda online.

Camera

Producătorii de telefoane se întrec în noi tehnologii pentru a lansa telefoane cu camere de cea mai buna calitate. Optica și rezoluția sunt două criterii pe care trebuie să le iei în considerare dacă ești pasionat de selfie-uri sau fotografie. Poți găsi cu ușurință telefoane care au o cameră comparabilă cu cea a unui aparat de fotografiat, cele mai multe dintre ele având o rezoluție de peste 21 de MP.

 

Tu ce telefon ai ales? Dacă ești încă în căutarea device-ului potrivit, poți merge în magazinul fizic pentru a face un test sau poți compara produsele online pentru a găsi calitatea pe care ți-o dorești. Iar dacă te-ai decis ce telefon îți dorești, asigură-te că faci achiziția dintr-un magazin de încredere, care îți oferă produse originale la prețuri avantajoase.

 

Sursa foto: Pexels.com

 

×