x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Deutsche Telekom pune mâna pe încă 10% din OTE.

Deutsche Telekom pune mâna pe încă 10% din OTE.

de Alexandru Radescu    |    06 Iun 2011   •   15:13

Cu tenacitate si ceva sprijin indirect de la cerintele UE si FMI catre oficialii de la Atena, gigantul german Deutsche Telekom mai cumpara 10 procente din actiunile Hellenic Telecom, pentru suma de 400 milioane de euro. Potrivit Reuters, Statul grec vrea sa vanda inca 6% din titlurile OTE, dar Deutsche Telekom nu va cumpara aceste actiuni daca guvernul nu elimina regulile care fac ca angajatii serviciilor de telefonie fixa din Grecia sa nu poata fi concediati.

In urma acestei tranzactii, DT isi majoreaza participatia la 40% plus un vot, iar statul elen pastreaza 10% plus un vot. Celelalte 50% din actiunile OTE sunt detinute de investitori institutionali greci si straini.

Grecia s-a angajat fata de institutiile financiare internationale sa atraga 50 miliarde euro din privatizari pana in anul 2015, iar cele 10% din actiunile OTE reprezinta primele active instrainate prin acest plan.

OTE controleaza in Romania Romtelecom si subsidiarele locale ale operatorului de telecomunicatii mobile Cosmote si retailerului Germanos. Recent, oficialii OTE au anuntat Ministerul Comunicatiilor din Romania ca nu sunt interesati, in actualele conditii economico-financiare, sa achizitioneze restul de actiuni pe care statul roman il mai detine la Romtelecom, respectiv 46%. Pe de alta parte, OTE propune fuziunea Romtelecom cu operatorul Cosmote Romania, o varianta inaintata deja si de ministerul Comunicatiilor. Totusi, ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, pare tot mai interesat de o listare la bursa a actiunilor statului la Romtelecom, o varianta pe care a mers si fostul ministru, Zsolt Nagy.

×
Subiecte în articol: romtelecom deutsche telekom ote