x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Doriți Internet de mare viteză? Iată ce trebuie să faceți!

Doriți Internet de mare viteză? Iată ce trebuie să faceți!

25 Oct 2015   •   09:41
Doriți Internet de mare viteză? Iată ce trebuie să faceți!

În primul rând, gândiți-vă unde este instalat routerul în locuință. Apoi, amintiți-vă de numeroasele situații în care aveați neapărată nevoie să accesați anumite pagini web și conexiunea eșua.

Cu siguranță, între cele două există o legătură și pentru a naviga pe Internet cu mai multă ușurință, nu trebuie decât să puneți în aplicare aceste sfaturi simple, scrie elpais.es:


1. Mutați router-ul în centrul casei
Jason Cole, student al Facultății de Fizică la Imperial College Londra, a făcut public acest secret. Cole a calculat, având în vedere distribuția intensității electromagnetice și folosindu-se de ecuația Helmhotz, că locul ideal pentru a monta routerul este centrul casei. Astfel semnalul va fi distribuit peste tot. În plus, a creat o aplicație specială pentru Android pentru a simula „propagarea” wi-fi-ului în locuință în funcție de suprafața acesteia.

2. Alegeți un loc înalt și fără obstacole
Amintiți-vă că undele pe care le emite routerul, spre deosebire de cele radio nu pot trece prin materiale precum metalul sau cimentul și, de aceea, trebuie să evitați poziționarea acestuia în dulapuri sau alte spații închise. În plus, pentru a vă bucura de semnal și viteză în întreaga casă, trebuie să îl așezați la înălțime.

3. Nu îl așezați lângă telefon (nici lângă televizor)
Televizorul, microundele și, în general, toate aparatele care au un motor în interior pot produce interferențe. Chiar și monitoarele pentru bebeluși, stațiile fără fir și aparatele care se conectează prin Bluetooth afecteaza performanțele routerului.

4. Încercați să mutați antenele dispozitivului
Potrivit specialiștilor în IT, dacă routerul are două antene, acestea trebuie poziționate în direcții diferite: una vertical și alta orizontal. În acest fel, una din ele va coincide cu poziționarea gadgetului de pe care vreți să navigați (orizontal pentru laptopuri și vertical pentru tablete și smartphone-uri, de cele mai multe ori).

5. Schimbă parola
Securitatea este, de asemenea, esențială pentru buna funcționare a wi-fi-ului. Preveniți orice tip de hack cu ajutorul unei parole de tip WPA (acces wi-fi protejat) care să aibă mai mult de 20 de caractere (majuscule, minuscule și numere).
 

×