x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Eurobarometru: 23% din români accesează internetul de mai multe ori pe zi

Eurobarometru: 23% din români accesează internetul de mai multe ori pe zi

de Alexandru Radescu    |    09 Iul 2012   •   14:03
Eurobarometru: 23% din români accesează internetul de mai multe ori pe zi

Un sondaj Eurobarometru prezentat azi de Comisia Europeana arata ca 23% din romani (39% media UE) acceseaza internetul de mai multe ori pe zi, 12% din romani o data pe zi, iar 9% din romani de mai multe ori pe saptamana. De asemenea, unul din cinci romani si 27% din europeni si-au schimbat parola contului de e-mail in ultimele 12 luni, iar unul din patru romani si 22% din europeni pe cea a contului de pe retele sociale online.

O proportie de 94% din romani (fata de 95% din cetatenii UE) acceseaza internetul atunci cand se afla acasa, iar 31% din romani si 39% din europeni au raspuns ca acceseaza internetul la serviciu, potrivit studiului.

La nivelul UE, 12% din utilizatorii internetului s-au confruntat deja cu frauda online, iar 8% au fost victime ale furtului de identitate.

O proportie de 32% dintre romani si 40% din europeni si-au exprimat ingrijorarea ca datele lor cu caracter personal ar putea fi preluate sau utilizate in mod abuziv, iar 34% din romani si 38% din europeni si-au exprimat preocuparea cu privire la securitatea platilor online.

×