x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Eveniment - Lumea mobila la Congresul 3GSM

Eveniment - Lumea mobila la Congresul 3GSM

de Alexandru Radescu    |    14 Feb 2006   •   00:00
Eveniment - Lumea mobila la Congresul 3GSM

Corepondenta din Barcelona
Industria telecom s-a adunat la Barcelona pentru a-si etala realizarile si pentru a prezenta public calea viitoare. De-o parte - retele si aplicatii, de cealalta - ultimele modele de terminale.
Corepondenta din Barcelona
Industria telecom s-a adunat la Barcelona pentru a-si etala realizarile si pentru a prezenta public calea viitoare. De-o parte - retele si aplicatii, de cealalta - ultimele modele de terminale.

Congresul 3GSM 2006 din Barcelona inregistreaza un record de participare: aproximativ 1.000 de companii (fata de 700 in 2005), operatori de telefonie mobila, producatori de echipamente, dezvoltatori de software si continut pentru industria mobila, companii de securitate informatica lansati si pe teritoriul celularelor. Suprafata totala a Congresului 3GSM ar putea sa adune de vreo patru-cinci ori suprafata de la Romexpo.

INTRE 3G SI IP. "In prezent, tehnologia 3G poate fi considerata ca un produs de masa aflat in plina crestere, iar in acest an majoritatea retelelor 3G vor face un upgrade catre HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access sau 3,5G)", a declarat Carl-Henric Svanberg, CEO Ericsson, in cadrul unei conferinte de presa din deschiderea Congresului 3GSM. "Tehnologia WCDMA are in prezent 50 de milioane de utilizatori si numarul este in crestere. HSDPA marcheaza momentul broadband mobil de mare viteza", a adaugat oficialul Ericsson. "All-IP" va fi urmatorul pas in lumea telecom, a mai spus presedintele companiei.

ULTRASLIM. Dar o data cu dezvoltarea retelelor si cresterea numarului de utilizatori, industria telecom trebuia "sa faca fata" si terminalelor care ajung pe piata. La 3GSM, vizitatorii s-au putut juca (intre altele) si cu cele mai subtiri telefoane mobile. Desi se indeasa intr-un celular tot mai mult hardware, unele modele devin tot mai subtiri. Dar pana unde, daca nu s-ar uita totusi si de calitatea dispozitivului, si nu numai de design. Totusi, coreenii de la Samsung au adus aici cel mai subtire telefon 3G: Z150, de numai 9,8 mm. La acelasi capitol, al "anorexiei high-tech", contribuie si Motorola, cu RAZR V3i, cu clapeta si camera foto de 1.3 MP, de 13,9 mm grosime. De altfel, cei de la Motorola au prezentat si varianta slide a celebrului RAZR, disponibila doar pentru piata coreeana (are 14,8 mm grosime si este CDMA).

MESSANGER. Vodafone, Orange, TMobile (Germania), TIM (Italia) si China Mobile au dezvoltat o platforma comuna pentru mesageria instant (instant messages) care in acest moment se afla in teste in Franta. Anul acesta, serviciul va fi lansat in Romania, Marea Britanie si Olanda.

×
Subiecte în articol: IT