x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Evobook, un eReader românesc

Evobook, un eReader românesc

de Alexandru Radescu    |    16 Noi 2010   •   19:37
Evobook, un eReader românesc

137914-.jpgGadgetul are un ecran de 6 inci (peste 15 cm), rezoluţie 600x800 pixeli, cântăreşte 228 de grame şi are o grosime de 9 mm. Vine cu o memorie internă de 2 GB şi poate fi extinsă la 10 GB printr-un card SD, are suport pentru limba română, meniu, manual, dicţionare şi fonturi româneşti.

 “În România, anul 2010 a reprezentat începutul timid al acestui tip de produs, însă pentru 2011 estimăm o piaţă de aproximativ 3 milioane de euro, urmând ca în 2013 aceasta să depăşească 10 milioane de euro”, a declarat Liviu Nistoran, preşedinte Evolio.

 Evobook recunoaşte mai multe formate, între care: .pdf, .epub, .txt,  .tcr, .opf, .rtf etc. Gadgetul va veni cu un serviciu online de update periodic al bibliotecii digitale pe acelaşi principiu pe care funcţionează softul iMap pentru GPS-urile Evolio.

 Folosind tehnologia e-ink, se evită neajunsurile dispozitivelor electronice legate de impactul negativ asupra ochilor. De asemenea, suprafaţa ecranului devine lizibilă din orice unghi, inclusiv în plin soare.

 Dispozitivul dispune de funcţie Search, se poate alege dimensiunea fontului dorit (zoom), are funcţia Bookmark (semn de carte), astfel încât lectura să poată fi reluată de unde a fost întreruptă. De asemenea, gadget-ul poate reda fişiere în format mp3.

×