x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Evolutie - Robosapien imbunatatit

Evolutie - Robosapien imbunatatit

14 Ian 2005   •   00:00

Una dintre cele mai vandute "jucarii" in perioada Sarbatorilor de iarna din 2004 a fost robotelul Robosapien 2, produs de Institutul WowWee din Hong Kong.

PROGRES. Robotelul stie 1.000 de cuvinte
Cifrele prezentate de companie in cadrul targului Consumer Electronics Show (desfasurat in perioada 6-9 ianuarie, in Las Vegas) vorbeau de 1.000.000 de exemplare vandute pe parcursul intregului an 2004. Dar inventatorii sai nu au venit la CES doar cu un "dosar fiscal". Au prezentat Robosapien V2, un model avansat si care a primit unul dintre premiile pentru inovatie in cadrul CES (la lansarea lui Robosapien 2, in februarie 2004, creatorii de la WowWee au fost rasplatiti cu o multime de premii internationale). Spre deosebire de predecesorul sau (care se putea lauda si cu un vocabular de 1.000 cuvinte), Robosapien V2 este capabil sa execute cateva exercitii de Kung Fu, este mai inalt cu 20 cm (are 50 cm) si poate sa se aseze pe podea. De asemenea, robotelul este dotat cu minicamere de filmat (fixate pe maini si in dreptul ochilor) prin care poate sa deosebeasca mai multe culori: rosu, albastru, verde si galben. Prin faptul ca are senzori care "recunosc" pielea, creatorii sai spun ca este capabil sa faca diferenta intre om si obiect.

Un raport al ONU prezentat cu cateva luni in urma arata ca pana in 2007 vor exista in locuinte in jur de 2,5 milioane de robotei de "divertisment" fata de o cifra de aproximativ 140.000, cat ar fi in prezent. (Alexandru Radescu)

×
Subiecte în articol: IT