x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Facebook a şters mai multe postări ale lui Mark Zuckerberg

Facebook a şters mai multe postări ale lui Mark Zuckerberg

30 Noi 2016   •   11:59
Facebook a şters mai multe postări ale lui Mark Zuckerberg

Mai multe postări ale fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, printre care şi două mesaje despre răspândirea de ştiri false pe Facebook şi despre rolul acestora în alegerile prezidenţiale din SUA, au fost şterse din greşeală marţi de pe reţeaua de socializare, relatează miercuri DPA. 

În decursul zilei de marţi postările au revenit pe Facebook, iar compania a anunţat că ştergerea acestora a fost cauzată de o eroare în sistemul site-ului. 

"Postările au fost eliminate din greşeală", a indicat Facebook, adăugând că "aproximativ zece" postări ale lui Zuckerberg au fost şterse, inclusiv două privind problema ştirilor false. 

Într-unul dintre mesajele publicate la câteva zile după alegerile prezidenţiale din SUA, Mark Zuckerberg scria că se îndoieşte de faptul că rezultatul alegerilor a fost afectat de răspândirea de ştiri false pe Facebook, menţionând că 99% din ceea ce utilizatorii au văzut pe site a fost autentic. 

Într-un alt mesaj, postat o săptămână mai târziu, fondatorul Facebook anunţa planuri de combatere a răspândirii de ştiri false. 

Aceste postări vin după ce, în timpul campaniei electorale, Facebook a fost acuzată că a făcut prea puţin pentru a preveni răspândirea unor astfel de ştiri.AGERPRES

×
Subiecte în articol: facebook Mark Zuckerberg