x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget FBI-ul ataca site-urile extremiste

FBI-ul ataca site-urile extremiste

30 Apr 2004   •   00:00

FBI-ul a intrat in alerta in clipa in care pe un site rasist au aparut adresa si numarul de telefon al unui martor al acuzarii in procesul unui extremist condamnat pentru instigare la omor.

ALEXANDRU RADESCU

Pe site-ul cu pricina, pe langa date de „contact" ale martorului Anthony Evola, mai apareau si urmatoarele cuvinte: „In caz ca vrea cineva sa-l salute". Imediat, FBI-ul a trimis agenti sa pazeasca familia celui vizat.

Actiunea „Judecatorul"

Ce s-a intamplat ? Este vorba de cazul unui rasist american, Matthew Hale, care planuia uciderea judecatorului Humphrey Lefkow. Acest judecator ii interzisese sa foloseasca pentru organizatia sa rasista denumirea „Biserica Mondiala a Creatorului", titulatura unui grup religios din Oregon, fara nici o legatura cu extremistul Hale. In clipa in care Hale a propus grupului sau uciderea judecatorului, totul a fost deconspirat FBI-ului de catre Anthony Evola. „Martorul" Evola fiind de fapt un informator al FBI-ului infiltrat in grupul extremist din care facea parte Hale.

Viceversa

Lucrurile s-au complicat in clipa in care FBI-ul si-a dat seama ca ofera protectie unei alte persoane. Cu alte cuvinte, adresa si numarul de telefon ale persoanei protejate nu coincideau cu adresa reala a „martorului" Evola. Era vorba de un alt Anthony Evola, fara legatura un informatorul FBI-ului infiltrat in mijlocul organizatiei rasiste. Ca sa mai dreaga lucrurile, FBI-ul a anuntat ca va demara o actiune de inchidere a site-ului respectiv si va monitoriza cu mai multa atentie paginile de Internet care instiga la ura rasiala.

×
Subiecte în articol: IT