x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Fiţe - Românii au năvălit pe telefoanele Vertu

Fiţe - Românii au năvălit pe telefoanele Vertu

de Alexandru Radescu    |    29 Mai 2008   •   00:00
Fiţe - Românii au năvălit pe telefoanele Vertu

14:21 • În aproape două luni de la apariţia pe piaţa românească, vînzările de telefoane de lux Vertu au depăşit aşteptările producătorilor. Dacă aşteptările pentru România erau de peste 200 de terminale în 2008, românii au cumpărat 45 de telefoane din prima lună, în condiţiile în care cel mai ieftin model costă 3.900 de euro.



În aproape două luni de la apariţia pe piaţa românească, vînzările de telefoane de lux Vertu au depăşit aşteptările producătorilor. Dacă aşteptările pentru România erau de peste 200 de terminale în 2008, românii au cumpărat 45 de telefoane din prima lună, în condiţiile în care cel mai ieftin model costă 3.900 de euro.

Aseară a avut loc lansarea oficială în România iar responsabilul pentru dezvoltarea afacerii Vertu în Europa Centrală si de Est, Robert Joost, ne-a declarat că terminalele de lux nu se vor găsi în magazinele de telefoane mobile. Vertu fiind un produs exclusivist, cei interesaţi să intre in posesia unui astfel de terminal trebuie să meargă către lanţul de lux Cellini. Probabil că în ianuarie 2009 se va deschide primul magazin Vertu în România, a arătat Joost.

Cel mai scump telefon din colecţia Vertu prezentă în România costă 100.000 de euro, dar preţurile ridicate nu se regăsesc în vreo tehnologie deosebită. Celularele pot fi împodobite cu diamante, safire etc. Fiecare telefon are un buton prin care se accesează diverse servicii. Sub numele de "Concierge”, utilizatorul beneficiază atît de informaţii tehnice în legătură cu celularul cît şi detalii despre oraşul în care poposeşte: restaurante, hoteluri, rezervări etc. În primul an, serviciul Concierge este gratuit, ulterior se va plăti o taxă anuală de 800 lire sterline. Pentru acest serviciu, Vertu dispune de call-center, centre aflate în mai multe oraşe din Europa sau SUA. Potrivit lui Joost, un asemenea call-center va fi deschis şi în România spre sfîrşitul anului.

În momentul de faţă, spaţiul ex-iugoslav a rămas singurul loc de din Europa fără "acoperire” Vertu. În Bulgaria, Vertu este prezent de anul trecut, a precizat Joost.



×
Subiecte în articol: IT vertu