x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Galaxy S III, de clasă intergalactică

Galaxy S III, de clasă intergalactică

de Daniel Ionaşcu    |    07 Iul 2012   •   21:00
Galaxy S III, de clasă intergalactică

Primul lucru pe care il observi la interactiunea cu dispozitivul este ecranul. Gigant. Imens. Proiectat pentru titani: 4,8 inci. Cand iei telefonul in mana ai impresia ca tii o lopata. Pe de alta parte, e foarte usor pentru cat de mare este, respectiv doar 133 de grame. Un alt soc il ai cand vezi carcasa, de o plasticaraie ordinara si ieftina. Dar hei, de undeva trebuia sa reduca Samsung pretul, daca tot a adunat o serie de componente de top in gadget.

Cand il deschizi, te intampina interfata TouchWiz. Nu mai este aceeasi cu cea de pe primul Galaxy S, iar modificarile nu sunt neaparat bune. De exemplu, acum daca vrei sa arunci de pe ecran un icon, trebuie sa-l tragi spre dreapta jos, numai intr-o anumita zona a ecranului, ceea ce nu e deloc confortabil. Ecranul Super AMOLED este foarte luminos, cu unghiuri de vedere foarte bune, culorile sunt foarte vii si este, practic, mult peste orice alt competitor, inclusiv iPhone 4S. Combinata cu marimea bruta, rezolutia de 1280 x 720 confera o senzatie de “aerisit' pe ecranul-gigant, mai ales in tandem cu Android 4.0, mult schimbat fata de vechile versiuni. Pe partea de stocare exista optiuni de 16/32 si 64 GB si, spre deosebire de iPhone sau HTC One X chiar are slot pentru card microSD. Tot ce a trebuit sa fac a fost sa introduc datele conturilor mele de Google si Samsung, iar smartphone-ul a inceput sa descare ultrarapid aplicatiile si setarile.

Procesorul Exynos 4212 cu patru nuclee, realizat de divizia de semiconductori a companiei, se ocupa, impreuna cu 1 GB de memorie RAM, de tot ce inseamna performanta. Nu a existat aplicatie care sa sufere sau joc care sa mearga in frame-uri. Totul merge fluid, exact asa cum ar trebui sa fie. Pe de alta parte, atunci cand deblochezi telefonul exista un anumit lag intre apasarea butonului si pornirea ecranului, ceea ce sugereaza ca totul este o problema de soft, din sistemul de operare. In testele noastre, telefonul a obtinut un scor mai mic in Quadrant fata de HTC One X, care are tot procesor quad-core, dar de la Nvidia. Ceea ce este putin surprinzator, deoarece pe internet altii au gasit invers.

Camera de 8MP este cea mai frumoasa surpriza. Daca pentru ecran si pentru procesor ma asteptam deja la performante bune, camera este partea neasteptata. Daca anterior pendulam intre camerele de iPhone 4S si Nokia N8 la performanta, de aceasta data, Galaxy S III a aparut de niciunde si a luat coroana. Anterior nici camera de pe primul Galaxy S, nici de pe cea de-a doua generatia nu au rupt gura targului, ca sa nu spun ca nu aveau nici macar aceleasi optiuni ca la concurenta. Camera surprinde detalii infime, iar clipurile filmate sunt ireprosabile. Iar de data asta nu mai inregistreazasi baraituri atunci cand te afli intr-o zona cu muzica tare sau zgomote puternice.

Bateria este a doua surpriza ca magnitudine. Avand in vedere marimea ecranului si folosirea intensiva de care a beneficiat pe WiFi, Galaxy S III a rezistat eroic doua zile fara incarcare, performanta demna de invidiat pentru orice terminal inteligent care depaseste o zi de functionare.

×