x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget GALERIE FOTO: Cea mai mare cameră digitală din lume se construiește în Chile. Iată cum va arăta!

GALERIE FOTO: Cea mai mare cameră digitală din lume se construiește în Chile. Iată cum va arăta!

02 Oct 2015   •   21:36
GALERIE FOTO: Cea mai mare cameră digitală din lume se construiește în Chile. Iată cum va arăta!

Cea mai mare cameră foto inventată vreodată se construiește în prezent în Chile, la poalele munților Anzi. Aceasta e incomparabil mai bună decât orice alt dispozitiv asemănător, având 3.200 de megapixeli (3,2 miliarde de pixeli), scrie businessinsider.com.

Camera poartă numele de Large Synoptic Survey Telescope sau LSST și reprezintă, de fapt, o combinație între telescop, oglindă, cameră, sistem de date și tehnologie de supraveghere. Conform estimărilor, construcția acesteia va fi finalizată în 2019.

Ce va face?
LSST va înregistra 800 de imagini panoramice ale cerului de două ori pe săptămână. Cu ajutorul acestor capturi, dispozitivul va produce hărți animate 3D ale universului. Datorită detaliilor pe care LSST le va putea surprinde, specialiștii vor putea să studieze Calea Lactee.

De ce în Chile?
Telescoapele și dispozitivele asemănătoare nu sunt niciodată amplasate în zone foarte populate pentru că sunt afectate de poluare. Norii sunt o altă problemă de care specialiștii vor să se ferească, prin urmare cel mai adesea sunt preferate marile altitudini din zone uscate.
 

×