x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Gamerii români se luptă în arena ESL

Gamerii români se luptă în arena ESL

de Alexandru Radescu    |    10 Mai 2008   •   00:00
Gamerii români se luptă în arena ESL

Cei mai buni gameri din România s-au adunat la Romexpo pentru a-şi disputa întîietatea la Trackmania, Warcraft 3 Dota, FIFA 2008 şi Counterstrike.

Cei mai buni gameri din România s-au adunat la Romexpo pentru a-şi disputa întîietatea la Trackmania, Warcraft 3 Dota, FIFA 2008 şi Counterstrike.

 

Pe o piaţă estimată în acest an la 10 milioane de euro (o dublare faţă de 2006), jo­cu­rile video nu mai sînt nici în România o distracţie de week-end.  Încet-încet şi-au făcut apariţia şi echi­pele de gameri care se încumetă la competiţii inter­naţionale. În 2007, gamerii “profesionişti” din România au participat la European Cyber Games (Ha­novra) şi WCG (Seattle). Dar, pînă să ajungă acolo, jucătorii trebuie să cîştige întreceri interne. Iată că şi în acest an avem o com­pe­tiţie ma­joră pentru gameri. Şi nu va fi singura în 2008.

 

LA ROMEXPO. Ediţia din acest an a CERF-ului găzduieşte o competiţie pentru gamerii “profesionişti”. În cadrul Electronic Sports League România au loc finalele Trackmania, Warcraft 3 Dota, FIFA 2008  şi Counterstrike (sîmbătă şi duminică). În primele trei zile ale expoziţiei s-au desemnat cîştigătorii Trackmania, Warcraft şi FIFA 2008.

Prima zi de competiţii de la ESL Arena a debutat cu finala Trackmania, trei concurenţi disputîndu-şi de-a lungul a trei runde titlul de campion. Cel mai bun s-a dovedit a fi Valentin “Waly” Gruber.

Cea de-a doua zi de întreceri a continuat cu fi­nala de Warcraft Dota: echipele TeG, IGG, asdf şi AW. Cîştigători au fost cei de la TeG: Găina Cristi, Toa­der Sebastian, Stoica Florin, Bar­bu Bogdan, Giurgiu Gabriel, Popescu Alex. Victoria de la această competiţie cîntăreşte foarte mult în cali­ficările de la ESL Extreme Series, competiţie la care sînt invitate doar echipele de top din Europa. Ieri s-a des­făş­urat finala de FIFA 2008, unde s-au confruntat opt jucători pe durata a patru runde. Învingătorul din această finală (terminată după închiderea ediţiei) este declarat cel mai bun jucător de FIFA 2008 din România.

 

Maraton

Astăzi, 20 de profesionişti îşi vor disputa finala Counterstrike în cadrul Electronic Sports Lea­gue România. Competiţia începe la ora 14:00 şi se va termina mîi­ne, ora 14:00. Comunitatea Coun­­terStrike numără în jur de 300.000 de jucători, potrivit esti­mărilor lui Silviu Stroie, general manager Computergames.ro. Cît priveşte recompensele fi­nanciare, Stroie spune că un ga­mer asiatic cîştigă cam 200.000-250.000 $/an, pe cînd un ga­mer român (foarte bun) cîştigă maximum 13.000 $/an.

×
Subiecte în articol: IT