x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Gigantul SAP deschide în România un centru IT şi angajează 400 de consultanţi

Gigantul SAP deschide în România un centru IT şi angajează 400 de consultanţi

de Alexandru Radescu    |    23 Noi 2011   •   08:38
Gigantul SAP deschide în România un centru IT şi angajează 400 de consultanţi

Gigantul SAP, liderul mondial in solutii software pentru afaceri, a anuntat azi deschiderea in Romania a unui centru IT de consultanta si implementare servicii pentru clientii companiei. Se intentioneaza angajarea a 400 de consultanti, pana in 2014 si investitii totale de pana la 40 de milioane de euro.

Noul centru SAP, Nearshore Delivery Center, va furniza servicii de consultanta IT clientilor din zona EMEA. Pe langa birourile din Bucuresti, compania va activa la Timisoara si Cluj.

Prezent la eveniment, directorul general al SAP Romania, Valentin Tomsa, a aratat ca noul centru nu va fi unul de tip suport sau call-center.

"Nearshore Delivery Center va fi o unitate de consultanta IT, unde se va face inginerie. Viitorii salariati ai centrului vor parcurge un program de pregatire intens si foarte complex, care va depasi un an, si vor avea un salariu corespunzator activitatii de consultanta IT", a spus Tomsa.

Centrul nearshore din Romania si viitoarea unitate din Portugalia vor fi primele doua centre de acest fel ale SAP din Europa. Acestea vor deservi clienti din diferite regiuni ale Europei.

In 2010, potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice, filiala locala a grupului german a raportat afaceri de 73,1 milioane de lei si un profit net de 11,6 milioane de lei.

La nivel global, grupul german a inregistrat anul trecut o crestere cu 17% a veniturilor, de la 10,67 miliarde euro la 12,46 miliarde euro. Profitul dupa plata impozitelor a avansat cu 4%, de la 1,75 miliarde euro la 1,81 miliarde euro.

×