x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google închide bloguri cu conţinut muzical care încalcă drepturile de autor

Google închide bloguri cu conţinut muzical care încalcă drepturile de autor

11 Feb 2010   •   00:00

Google a închis cel puţin şase bloguri de muzică foarte populare, găzduite de platforma Blogger, motivul invocat fiind că aceste site-uri publicau conţinuturi care încălcau drepturile de autor, informează Media Guardian.

Blogurile în cauză au primit notificări din partea Google abia după ce conţinuturile incluse în paginile lor şi întregile arhive au fost şterse de pe internet.

Cele şase bloguri de muzică şterse de Google sunt: Pop Tarts, Masala, I Rock Cleveland, To Die By Your Side, It's a Rap şi Living Ears.

"Am dori să vă informăm că am primit o nouă plângere la adresa blogului dumneavoastră. După ce am analizat situaţia cu atenţie, am observat că blogul dumneavoastră a încălcat de mai multe ori condiţiile de utilizare ale serviciului nostru şi am fost obligaţi să ştergem acest blog. Vă mulţumim pentru înţelegere", se arată în notificarea trimisă de Google către blogger-ii ale căror site-uri au fost şterse.

Deşi blogurile de acest tip au operat o vreme la limita legalităţii, publicând aproape exclusiv conţinuturi fară permisiunea deţinătorilor drepturilor de autor, în prezent multe case de discuri colaborează cu bloggeri, în cadrul strategiilor lor de marketing.

Pe de altă parte, bloggerii au contest decizia companiei americane, folosind serviciul Google Support. Astfel, Bill Lipold, posesorul blogului I Rock Cleveland a dat exemple de patru cazuri, de anul trecut, când a fost acuzat de piraterie pentru melodii pe care le publicase legal. "Vă asigur că toate conţinuturile pe care le-am postat, să zicem în ultimii doi ani, mi-au parvenit prin intermediul unor campanii promoţionale, direct de la casele de discuri sau direct de la artişti", se arată în mesajul trimis de Lipold către Google.

"Când noi primim mai multe plângeri despre acelaşi blog şi nu avem specificaţii despre maniera legală sau ilegală în care au fost folosite conţinuturile, trebuie să ştergem blogul", se arată în răspunsul formulat de Rick Klau, Product Manager Google.

×
Subiecte în articol: IT blog google muzica piraterie