x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google lansează un serviciu muzical

Google lansează un serviciu muzical

29 Oct 2009   •   00:00

Google a lansat oficial un nou serviciu care permite utilizatorilor să găsească şi să cumpere mai uşor muzică de pe internet, în parteneriat platformele Lala şi iLike.



Google le va oferi celor care caută muzică pe internet posibilitatea să asculte un fragment sau o melodie întreagă, prin intermediul platformelor Lala şi iLike, într-o fereastră de tip pop-up. Ulterior, utilizatorii vor primi mai multe link-uri către platforme de unde pot achiziţiona melodia respectivă.

Potrivit Reuters, pentru lansarea acestui nou serviciu, gigantul online a mai semnat parteneriate şi cu alte platforme muzicale, printre care Pandora, iMeem şi Rhapsody cu ideea de a-i ajuta pe utilizatori să găsească şi alte melodii asemănătoare cu cele pe care le căutau iniţial.

Noul serviciu va fi disponibil iniţial doar în SUA.
"În fiecare zi sunt milioane de căutări despre muzică. Vrem să ştim mai mult depre preferinţele voastre muzicale, să le găsim noile albume sau cântecele reprezentative", se arată pe blogul oficial al companiei.

Reprezentanţii Google au mai declarat că nu vor colabora direct cu casele de discuri, dar că noul serviciu online are susţinerea industriei muzicale.

×