x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google opreşte două servicii online legate de sănătate şi energie

Google opreşte două servicii online legate de sănătate şi energie

26 Iun 2011   •   11:47

Grupul american de internet Google a anuntat vineri ca opreste doua servicii online, unul legat de sanatate, Google Health, celalalt de consumul de energie, PowerMeter, care nu si-au gasit audienta asteptata, informeaza AFP si AP.

"Vom opri doua produse ce nu au mers asa cum speram, dar au servit ca modele influente', au comentat doi responsabili ai Google, Aaron Brown, insarcinat cu serviciul legat de sanatate, si Bill Weihl, pentru energie.


"Chiar daca nu au ajuns la scara pe care am sperat-o, noi credem ca ele au subliniat importanta de a putea avea acces la informatii in domenii unde este in mod traditional dificil', au afirmat ei pe blogul grupului.


PowerMeter, care permite sa se faca un tabel al consumului de electricitate, urmeaza sa se inchida la 16 septembrie.

Google Health, care permite stocarea si comunicarea de date medicale personale, urmeaza sa se inchida la 1 ianuarie, dar utilizatorii pot inca descarca informatii de-a lungul anului 2012.
Google Health a fost lansat la inceputul anului 2008 si PowerMeter la sfarsitul lui 2009. "Ele au fost ambele bazate pe ideea ca, avand informatii mai complete si mai bune, oamenii pot face alegeri mai inteligente, fie pentru a-si gestiona sanatatea si bunastarea, fie pentru a economisi bani si energie acasa', au remarcat Brown si Weihl. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: google health powermeter