x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google Tango, smartphone-ul care construieşte hărţi tridimensionale ale spaţiului din jur (VIDEO)

Google Tango, smartphone-ul care construieşte hărţi tridimensionale ale spaţiului din jur (VIDEO)

21 Feb 2014   •   21:53
Google Tango, smartphone-ul care construieşte hărţi tridimensionale ale spaţiului din jur (VIDEO)

Google a anunţat că este gata să lanseze prototipul unui smartphone dotat cu sistem de operare Android, capabil să scaneze, deseneze şi să reţină hărţi tridimensionale ale spaţiilor din jurul utilizatorului său. Dispozitivul este o creaţie a departamentului Advance Tehnology and Projects urmează să fie prezentat dezvoltatorilor de aplicaţii pentru a putea testa noua tehnologie.

Tango funcţionează utilizând o cameră video de detectare a mişcării şi un senzor de adâncime, montat în spatele acesteia. În timp dispozitivul se află în mişcare, senzorii se vor orienta spaţial şi vor detecta ceea ce se află în faţa lor, folosind datele achiziţionate pentru a construi hărţi tridimensionale ale spaţiului explorat.

Experţii spun că Tango va fi un instrument util persoanelor cu deficienţe de vedere şi, veste bună pentru gameri, va avea un cuvânt greu de spus în proiectarea unor jocuri mult mai aproape de realitate decât cele realizate în prezent.



×