x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Grevă de avertisment la Alcatel-Lucent Timişoara

Grevă de avertisment la Alcatel-Lucent Timişoara

27 Noi 2009   •   00:00

Circa 60 de angajaţi ai Alcatel-Lucent din Timişoara au oprit, azi, lucrul şi au declanşat o grevă de avertisment de două ore, ei cerând acordarea unor salarii compensatorii în cazul concedierii colective sau a externalizării unor departamente, precum şi semnarea contractului colectiv de muncă.



Greva de avertisment a început la ora 15.00 şi este organizată în holul filialei din Timişoara a Alcatel-Lucent, fiind declanşată la iniţiativa Sindicatului Liber din această companie.

Angajaţii au lipit pe uşa de la intrarea în sediul companiei afişe pe care scrie "Grevă".

Potrivit liderului sindical din cadrul Alcatel-Lucent, Manuel Martin, citat de Mediafax, în cadrul negocierilor cu conducerea, sindicaliştii au cerut 24 de salarii compensatorii în cazul unei concedieri colective şi 16 salarii compensatorii în cazul externalizării unor departamente.

"Salarii compensatorii în caz de disponibilizare colectivă, am cerut, iniţial, minim 24. Oferta actuală a conducerii merge undeva într-o grilă de la unu la 12. În ceea ce priveşte externalizarea, propunerea noastră a fost de 16 salarii. Şi nu este vorba de o fantasmagorie, este vorba de o cifră care a fost obţinută de Alcatel-Lucent Germania", a spus Martin.
Conform acestuia, mai există divergenţe între sindicalişti şi conducerea Alcatel-Lucent şi în ceea ce priveşte contractul colectiv de muncă, acesta nefiind semnat până în prezent.

"Legat de contractul colectiv de muncă, încă sunt puncte divergente şi sunt puncte importante. Este vorba de puncte de natură financiară care nu au fost soluţionate nici până acum. Există puncte de natură financiară la care propunerea conducerii a fost zero, cum a fost pentru salariile în caz de transfer de intreprindere", a afirmat Martin.

Martin a adăugat că dacă în cinci zile de la acest protest sindicaliştii nu vor primi "propuneri favorabile" din partea conducerii la revendicările pe care le au, se poate declanşa greva generală.

"În caz că nu o să avem propuneri favorabile din partea conducerii, protestul poate continua. La minim cinci zile de la greva de avertisment, se poate declanşa greva generală", a afirmat Martin, adăugând că, după ultimul protest, conducerea Alcatel-Lucent a făcut unele concesii, fără însă a numi care sunt acestea, dar pe care el le consideră "insignifiante".

Angajaţii firmei din Timişoara au mai protestat, în 10 noiembrie, în pauza de masă, nemulţumiţi că vor fi externalizaţi, ei spunând că la firma din India care îi va prelua s-ar fi făcut deja disponibilizări.

×