x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Grupul de hackeri "Anonymous", hăituit de FBI

Grupul de hackeri "Anonymous", hăituit de FBI

20 Iul 2011   •   16:17

FBI anuntat arestarea a 16 persoane in SUA si a altor cinci in Marea Britanie si Olanda, in cadrul unei anchete asupra grupului de hackeri Anonymous, relateaza AFP.

Paisprezece dintre suspectii identificati in Statele Unite au fost retinuti in zece state si teritorii, iar fortele de ordine au executat mai mult de 35 de mandate de perchezitie.

Persoanele retinute sunt barbati cu varste cuprinse intre 20 si 42 de ani, banuiti ca au participat la atacuri de tip "denial of service" asupra site-ului de plati online PayPal, in perioada 6 - 10 decembrie 2010. Atacurile informatice au fost declansate dupa ce PayPal a decis sa inchida contul pentru donatii al site-ului WikiLeaks, care a publicat, la sfarsitul lunii noiembrie, un prim set de documente diplomatice americane confidentiale.

Un tanar in varsta de 21 de ani este banuit ca a accesat ilegal, la 21 iunie, un site a InfraGuard, companie care colaboreaza cu FBI si a comparut deja in fata unui tribunal din Florida.

Un alt suspect, tot in varsta de 21 de ani, a fost retinut la Las Cruces (New Mexico), fiind acuzat de publicarea unor informatii confidentiale ale operatorului de telefonie AT&T. Operatiunea a fost revendicata de grupul LulzSec, care a afirmat ca a organizat si atacuri asupra site-urilor Internet ale grupului media News Corp.

Autoritatile americane au anuntat ca hackerii risca pedepse de pana la zece ani de inchisoare si amenzi de 250.000 de dolari.

×
Subiecte în articol: fbi hacker wikileaks anonymous