x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Hackerii au pătruns în sistemele Electronic Arts

Hackerii au pătruns în sistemele Electronic Arts

11 Iun 2021   •   10:20
Hackerii au pătruns în sistemele Electronic Arts

Hackerii au intrat în sistemele Electronic Arts, una dintre cele mai mari companii de jocuri video din lume, și au furat codul sursă folosit în jocurile companiei, a confirmat un purtător de cuvânt pentru CNN Business.

Postări online arată că pe 6 iunie hackerii susțin că au obținut 780 gigaocteți de date de la EA, inclusiv codul sursă Frostbite, care este motorul de joc pentru FIFA, Madden și seria de jocuri video Battlefield, printre altele.

Hackerii au pretins că oferă „capacitatea deplină de a exploata toate serviciile EA”. De asemenea, au susținut că au furat instrumente de dezvoltare software pentru FIFA 21 și o serie de coduri pentru FIFA 22.

Brett Callow, expert în securitate cibernetică și analist la Emsisoft, spune că pierderea controlului asupra codului sursă ar putea fi problematică pentru companie.

Datele jucătorilor nu au fost compromise, a declarat purtătorul de cuvânt al EA pentru CNN.

"Investigăm un incident recent de intruziune în rețeaua noastră în care au fost furate o cantitate limitată de cod sursă de joc și instrumente conexe", a spus purtătorul de cuvânt al EA. „Nu au fost accesate date despre jucători și nu avem niciun motiv să credem că există vreun risc pentru confidențialitatea jucătorului. În urma incidentului, am făcut deja îmbunătățiri de securitate și nu ne așteptăm la un impact asupra jocurilor noastre sau asupra afacerii noastre”.

Atacurile cibernetice sunt un subiect al momentului, după ce atacuri de tip ransomware au lovit companii de infrastructură de top, precum afacerea de ambalare a cărnii JBS și compania petrolieră Colonial Pipeline.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: hackeri