x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Hackerul Solo mai respiră aer britanic

Hackerul Solo mai respiră aer britanic

18 Oct 2009   •   00:00

Britanicul acuzat că a piratat calculatoarele NASA şi ale Pentagonului va dispune de o perioadă suplimentară pentru a evita extrădarea sa în Statele Unite, unde riscă închisoarea până la 60 de ani de închisoare.



Gary McKinnon (43 de ani), cunoscut sub numele de hacker "Solo", este considerat de justiţia americană ca fiind autorul celei mai mari piraterii informatice militare din toate timpurile.

Săptămâna trecută, Înalta Curte din Londra i-a refuzat un drept de apel la extrădarea sa, apoi i-a acordat 14 zile pentru a face apel la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Potrivit AFP, avocaţii săi au anunţat ieri că Ministerul de Interne a luat în considerare un nou recurs şi a "îngheţat" această perioadă de 14 zile.

La rândul său, Ministerul de Interne a confirmat, declarând: "La 12 octombrie, avocaţii săi au depus noi recursuri (...) şi noi examinăm ce răspunsuri să dăm, având în vedere aceste ultime elemente".
"În aşteptare, am confirmat avocaţilor săi că nu vom considera că (perioada de) 14 zile (necesară) pentru un apel la Curtea Drepturilor Omului de la Strasbourg a început", se adaugă în declaraţie.

Avocata sa, Karen Todner, care s-a declarat "fericită" de această decizie, şi-a exprimat dorinţa ca autorităţile să arate "compasiune faţă de cineva extrem de vulnerabil".

Avocaţii săi susţin că el nu ar trebui extrădat, pentru că suferă de sindromul Asperger, o tulburare autistă, şi că orice îndepărtare de familia sa riscă să-i provoace o psihoză sau îl poate determina să se sinucidă.

McKinnon a afirmat în permanenţă că a acţionat din curiozitate şi pentru a găsi informaţii despre obiecte zburătoare neidentificate.

Familia sa apreciază că ar putea fi judecat în Marea Britanie, ceea ce Parchetul britanic a refuzat deja.

Vezi si: OZN-uri si hacker autist  (http://www.jurnalul.ro/stire-it/ozn-si-un-hacker-autist-523771.html)

×