x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget "Hacktivity 2010", cea mai mare reuniune a hackerilor din Europa de Est

"Hacktivity 2010", cea mai mare reuniune a hackerilor din Europa de Est

18 Sep 2010   •   00:00
"Hacktivity 2010", cea mai mare reuniune a hackerilor din Europa de Est

Evenimentul a început în această dimineaţă, la Budapesta, în prezenţa a peste o mie de participanţi. "Conferinţa Hacktivity este un eveniment tradiţional, cu ocazia căruia se întâlnesc reprezentanţi oficiali şi neoficiali din sectorul securităţii informatice într-un cadru informal şi informativ în acelaşi timp, dar adesea foarte tehnic", au precizat organizatorii conferinţei din Ungaria, unde prima reuniune a hackerilor a avut loc în 2004.

Conferinţa va fi deschisă de Bruce Scheier, unul din cei mai cunoscuţi experţi în securitatea informatică. Discursul său va fi urmat de cele ale lui Alexander Kornbust de la Oracle şi Robert Lipovski, de la laboratorul ESET, din Bratislava. De asemenea, va fi prezent şi electronistul şi inventator din San Francisco, Mitch Altman, cu întregul său arsenal electronic.

Participanţii vor avea, de asemenea, posibilitatea să îşi testeze talentele în jocul "Hack the Vendor", în care, într-un cadru legal, vor putea încerca să pirateze softuri de securitate, informează AFP, citată de Agerpres.

În afară de numeroasele aspecte juridice, unul din subiectele abordate va viza securitatea accesului la web-ul fără fir. Reuniunea se încheie duminică.

×
Subiecte în articol: eveniment